Upptäck Växjö kommun

Det finns mycket att uppleva i Växjö kommun. Vi har fått utmärkelser som idrottskommun, matlandethuvudstad och kulturkommun. Sveriges första gastrohotell finns mitt i Växjö centrum och i Arenastaden kan du uppleva idrott på elitnivå.

Här kan du uppleva cityliv på småländska i Växjö City, Årets stadskärna 2010. Eller kanske shoppa på Grand Samarkand, Sveriges och Nordens bästa köpcentrum 2012. I Sveriges Idrottsstad 2013 kan du kan uppleva höjdpunkter på elitnivå i ishockey, innebandy, fotboll och friidrott i nybyggda Arenastaden, eller passa på att utöva din egen favoritidrott.

I årets kulturkommun 2017 finns en stor bredd av upplevelser i form av teater, konserter, utställningar, festivaler och mycket mer. I Matlandethuvudstaden 2015 som blivit ett nationellt centrum för närproducerad, småskalig och hållbar mat kan du toppa det hela med god mat och dryck på någon av restaurangerna eller caféerna omnämnda i White Guide eller kanske på PM & Vänner med en stjärna i Guide Michelin.

Ta en tur utanför staden och upplev fantastiska naturpärlor, Europas längsta zipline, fina cykelrundor, badsjöar, white guidade caféer och populära loppmarknader.

Avsluta med att krypa ner i en mjuk säng på ett slott, en herrgård eller kanske ett glashotell så är upplevelsen fulländad!

Evenemangskalendern. Länk till annan webbplats.

Mer information om vad du kan uppleva i Växjö. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 22 juli 2024