Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Papperian+IKEA och naturliga steg i karriären

Igår var det vernissage för kollektionen SOMMAR 2019 på Papperian i Växjö med unika och färgstarka mönster, utformade av deltagare vid daglig verksamhet i Växjö kommun.

Det som är så speciellt är att detta är ett samarbete med IKEA och att dessa mönster snart kommer synas i IKEA-varuhus över hela världen. IKEA ville ha färgglada, starka mönster och uttryck till sommarkollektionen 2019 och hittade rätt hos denna grupp konstnärer som jobbar med papper, textil och skulptur. Så onsdagstipset blir helt enkelt att i februari 2019 hålla utkik efter Papperians design på IKEA och känna extra stolthet att detta sker just i Växjö. Otroligt inspirerande! Du kan läsa mer och se produkter här.

Det har senaste tiden spekulerats en hel del kring vilka personer som är aktuella för olika positioner både här i vår stora organisation men även i andra organisationer. Frågor har landat hos mig kring om jag vet eller hört något, eller om jag är med i olika diskussioner. Det gäller både företag och det offentliga. Jag är inte involverad överallt men i många stycken är jag det. Det kan vara att tipsa om kandidater till dem, både från mitt nätverk utanför vår organisation men även från vår egen organisation. Detsamma gäller kollegor i det offentliga men även i näringslivet, som söker personer och frågar om vi har någon hos oss som kan vara en god kandidat, och där vi inte har ”nästa steg” för dem att utvecklas.

För mig är det en naturlig sak att se vad som är bäst för och stödja den enskilde, vår egen organisation men även andras - både inom näringsliv och offentliga. Vi har sakta men säkert börjat jobba med det som kallas successionsplanering för våra chefer och ska ta det vidare med andra positioner också. Detta gör att vi gemensamt säkerställer karriärsvägar inom men även utanför förvaltningarna och bolagen i vår koncern. Vi har redan sett en hel del förflyttningar och det är och känns verkligen bra. VI har även personer där utvecklingen och de naturliga stegen tas utanför vår koncern på grund av det finns utvecklingssteg som passar i livet nu utanför och att vi inte har en tjänst som passar just nu. Jag och vi jobbar mycket för att få till detta som något naturligt och inte som något hemligt eller dramatiskt. Medarbetare utvecklas, vår och andras organisationer utvecklas och då utvecklas även vår kommun vilket är bra! Jag har en hel del kontakt med företagsledare i vår kommun och kranskommunerna som ser att vi borde utveckla det här tänket än mer mellan varandra och oss - successinosplanering mellan företag och det offentliga. Mer om detta kommer framöver för visst är det bra. Intressant för medarbetare, företag, organisation och så klart stärker detta vår kommun.

Ha en fortsatt trevlig höstvecka!

//M

Senast uppdaterad: 26 september 2018