Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Gatunamn och fortsättning på våra strategidagar

Koncernledningens kombinerade chef/ledningsutvecklings- och strategidag är nu till ända och jag kan summera det med att dom har varit mycket lyckade.

I onsdags berörde jag framför allt det vi pratade om första dagen då det var fokus på chefskapet, få oss att bli ett än mer effektiv ledningsteam för denna mycket komplexa organisation med över 7 000 anställda, där vi i koncernledningen är högst ansvariga för i verkställigheten.

Att vi ska förstärka vikten att ta sitt ansvar, att leda och fördela, att visa vägen, korrigera, avstämning och återkoppling, är grundstenarna vi jobbade extra mycket med. I grund och botten det som är tillitsbaserat ledarskap, vilket vi jobbat med i och med vår förändringsresa.

Med det i ryggen var det ett extra energiskt gäng som igår torsdag fortsatte kring förbättringar, förändringar, strategiska diskussioner kring hur vi kan bli bättre för dem vi är till för, vår organisation och platsen Växjö vad det gäller destination, besöksnäring, näringslivsutveckling, för våra invånare och oss själva.

Även denna gång är blädderblocken fulla och nu börjar vi arbetet med att integrera dessa tankar i våra planer, föra in dem i kommande budgetarbete tillsammans med övriga strategiska dokument som tidigare är beslutat av politiken, till exempel hållbarhetsprogrammet. Känns stort, bra och mycket givande och jag vill sända ett stort tack till er alla i koncernledningen – ni är viktiga, ni gör ett viktigt jobb och vi behöver varandra för att navigera, leda, styra och ta vårt allas gemensamma ansvar!

Koncernledningen

Många pratar gatunamn just nu, en artikel i Smålandsposten häromdagen bland annat om Raoul Wallenbergs gata på stationsområdet. Och på vår webbplats kan du nu läsa om de nya gatunamnen på Bäckaslöv, Telestadshöjden och Stationsområdet. Snart kan du flytta till Gunnar Elms, Olga Bohlins och många flers gator. Känns kul att lyfta fram många för Växjö viktiga personer genom gatunamn och jag vet att många är intresserade av namngivning av våra gator, parker och så vidare så läs mer här.

//M

Senast uppdaterad: 17 januari 2020