Allt började med ett sommarjobb…

I veckan delades det ut hederbelöningar för alla dom anställda som varit i kommuninvånarnas tjänst i 25 år. På grund av pandemin har vi inte kunnat ha den traditionsenliga tillställningen på länge utan allt har väntat tills det blir mer normalt.

Ord som stolthet, tradition, glädje och känslosamt sammanfattar denna härliga sammankomst. Vid mitt bord satt en trotjänare som med sin berättelse skapade massor av glädje och stolthet hos mig. Hen hade börjat här som vikarie som städare en sommar och skulle bara jobba ett par veckor, men blev kvar. Under sina 25 år har hen utvecklats och haft olika positioner på olika förvaltningar, utökat sin kompetens, gått kurser för att de senaste åren jobba som chef i en av våra större förvaltningar.

För mig är det här så oerhört starkt och så viktigt. Att man kan börja någonstans och genom åren fylla sig själv med kunskap och erfarenheter som man tar med sig in i nya positioner och platser. Det är en av de många möjligheter som finns när man jobbar i en stor koncern vår, och det är något som vi ska vara stolta över.

Jag har haft förmånen att jobba på ett av världens stora varumärken (Ikea). Och just möjligheten att börja någonstans i organisationen, utvecklas genom att förflytta sig genom de många olika avdelningar och många bolag som Ikea egentligen består av, stärker såväl Ikea som verksamhet men även medarbetarna. Det var något ständigt spreds av dess grundare, men det genomsyrade också hela detta stora fantastiska företag. Man tog upp goda exempel och tryckte på att det var en anledning till varför man skulle jobba där. Och det är precis likadant här inom vår organisation. Här kan man växa och utvecklas på olika ställen i koncernen. Det stärker inte bara en själv utan hela organisationen och inte nog med det - det skapar än mer värde för våra invånare, företag och besökare. Exemplet från min bordsgranne är inte det enda i sitt slag. Vi har många som varit här länge och utvecklats genom olika förvaltningar, bolag och positioner, och vi har även personer som haft ”extern praktik” ett par år och sedan kommit tillbaka med nyvunnen kompetens och erfarenhet, som även den stärker oss alla. Starkt är ordet som nu fyller mig när jag skriver om det.

Annat som är bra med att jobba hos oss är att imorgon den 13 november finns möjlighet till en riktig hälsodag för alla anställda i vår stora organisation och dess bolag, förvaltningar och förbund. Då öppnar Friskis & Svettis upp bara för oss och vi kan testa olika pass, lyssna på olika föreläsningar, få tips av PT på gymmet och ta del av en del andra erbjudanden bara till oss alla anställda. Detta passar ju extra bra nu när vårt friskvårdsbidrag snart höjs till 1500 kronor per år. Mer om olika förmåner Växjö kommun erbjuder sina medarbetare hittar du här.

Glöm heller inte att det är öppet hus i nya kommunhuset i morgon lördag 13 november, klockan 10 öppnas dörrarna. Och på söndag klockan 16.15 firar vi Växjö Vipers historiska Svenska cupen-guld i Fortnox arena strax innan Vipers match mot Dalen.

Vilken helg det blir!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 november 2021