Gran och julskyltning – vi närmar oss jul!

Första advent är i intågande och det känns att vi börjar närma oss jul. Min numera nästan dagliga kvällspromenad på mellan sex kilometer och en mil (underbart att min sedan länge krånglande hälsena, vad och höft lämnat mig) gick igår kväll förbi Stortorget där jag såg vår allas stora julgran.

För exakt tre år sedan stod där en gran som tidigare stod på min och min släkts familjegård i Rinkaby. Stolt och glad var jag då eftersom granen som var planterad i slutet på 1800-talet, och som jag förstått av min pappa alltid betytt lite extra både för honom, hans bröder och min farmor och farfar, då den var både ”stor och grann samt gammal”, fick avsluta sina dagar och smycka Stortorget. Jag tyckte minsann att den var den finaste granen vi haft på många år. Men igår när jag gick förbi så måste jag erkänna - årets gran är nog den grannaste jag någonsin sett. Och även förra årets var ju helt fantastisk! Om det är de många ljusslingorna med underbara stora röda kulor som gör det vet jag inte men oavsett – granen som nu finns på Stortorget är fantastisk och sprider en underbar advents- och julstämning.

Och på tal om vad som händer i Växjö city så är det såklart julskyltning på söndag klockan 12 till 18. En riktigt mysig dag, får man hoppas på lite lite snö?

Ha en fin sista onsdag i november!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 november 2021