Välkommen Catharina Rydberg Lilja - ny vd i koncernen

Idag fredag sprids information såväl internt som externt om att rekrytering av en ny vd till vår stora kommunkoncern är klar.

Det gäller vårt nya bostadsbolag som ska träda i kraft 2023 men som nu ska börjar byggas upp av våra befintliga bolag Växjöbostäder och Vidingehem. Intresset har varit stort och efter flertalet intervjuer, tester och referenstagningar är det nu klart att Catharina Rydberg Lilja tar över vd-skapet både på Växjöbostäder och Vidingehem den 1 februari för att sedan utveckla det nya bostadsbolaget – nya Vidingehem.

Catharina har en lång och gedigen karriär bakom sig både inom det privata och offentliga med tjänster som vd inom bland annat bostads-och fastighetsbranschen, förvaltningschef, biträdande kommunchef, näringslivschef, chefsjurist och nu senast som management-konsult med mera.

Förändring innebär förändring i flera led och bland annat så kommer vår nuvarande vd för Växjöbostäder Maria Säterdal att avsluta sin tjänst 1 februari. Men jag är glad att hon kommer finnas kvar i koncernen initialt och arbeta med uppdrag från mig. Marias erfarenhet, kunskap och driv kan hjälpa till i vår fortsätta utveckling som så klart gagnar dem vi är till för.

Carina Herbertsson som idag är tf vd för Vidingehem och även projektchef i Växjöbostäder, kommer att lämna sin tf vd roll i Vidingehem 1 februari och fortsätta som projektchef i Växjöbostäder. Carina kommer jobba som operativt stöd för både Växjöbostäder och Vidingehem för att få stabilitet och en fortsatt bra grund för båda organisationerna, och för att Catharina Rydberg Lilja på bästa sätt komma in i bolagen och även bilda det nya bolaget.

Ja det är mycket som sker så här en fredag i mitten av januari, och allt är kopplat till att vi ska stärka oss internt så att vi blir starkare för våra invånare företag och besökare. Detta är ett av många steg som vi tagit i den riktningen.

Ha en riktigt fin och härlig helg och kom ihåg att ta hand om dig och varandra och som vi vet om räddar vaccin liv!

//M

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2022