Vi säger tack med Lundin, Vargas & Lagola

Igår spreds nyheten om vårt fantastiska ” Ett redigt kalas - Tack för du höll i och höll ut”. Det blir en dag i city och Linnéparken 18 juni där Växjö kommun vill tacka alla Växjöbor som höll i och höll ut under pandemin.

Höjdpunkten är nog ändå det som sker i Linnéparken på kvällen. Wow, säger jag! Då kan vi se och höra programledare/entertainer Anders Lundin samt två av Sveriges mest eftertraktade och uppskattade artister - Salem Al Fakir och Vincent Pontare som ju uppträder under namnet Vargas & Lagola och blev rikskända som mycket uppskattat husband i På spåret. Att de även skrivit musik till diverse världsartister säger ju också en del. Jag vet om att det kommer bli något överraskningsnamn ytterligare men jag tipsar redan nu – boka upp och kom till oss i Växjö lördagen den 18 juni. Kommer bli minnesvärt och som sagt, den är för oss alla som varit med nu under hela pandemin.

Och ja, ja måste helt enkelt skriva ett par rader om helgen. Berörde ju i förra veckan att det var vigsel i familjen då systerdotter och numera systersvärson skulle gifta sig och jag fått det stora förtroende att viga dem. Utebröllop i fantastik miljö hade vi alla sett fram emot, och det blev det förutom att det ösregnade hela dagen fram till ca 1h innan bröllopet. Nerverna hos mig höll sig i schack både under vigsel och talet som maken och jag gjorde som ett tillsammanstal. En gåva att få närvara och vara med om som jag tar med mig läääänge. Extra roligt var att träffa en kollega från vår stora koncern som var bröllopsgäst. Det visade sig vara en av bruden Idas närmaste vänner och som dessutom precis börjat hos oss i Växjö kommun. Kändes lite extra roligt 😊

Snart nationaldag och jag har två tips om den. Det första är Växjö kommuns traditionsenliga firande som äntligen är tillbaka efter två års pandemi. Victoria Tolstoy står på scen bland annat. Klockan 14 i Linnéparken.

Och det andra som händer 6 juni är att Växjömästerskapen anordnas i city Länk till annan webbplats.. Det blir massa vanliga och ovanliga tävlingar hela dagen med start klockan 10. I år kommer även International Street Food Market vara på plats på Stortorget mellan den 3 juni till 6 juni och bjuda på mat, delikatesser och godsaker från hela världen.

Ha en fortsatt fin vecka nu när vi är inne i juni – första sommarmånaden!

//M

Senast uppdaterad: 1 juni 2022