Miljöpionjärer, Crossways och budget

Mycket har rört sig om vårt miljöarbete (hållbarhetsarbete, men framför allt våra miljösatsningar) under senaste veckorna.

Många är de uppsatser som ska skrivas av hugade studenter från både Linnéuniversitetet och andra ställen och som därför vill göra intervjuer om vårt hållbarhetsarbete. Och framför allt de miljösatsningar som gjorts sedan lång tid tillbaka. Jag brukar nämna modet och den pionjär som Växjö var redan 1887 då dåvarande stadsfullmäktige tog beslut om att elektrifiera staden för att skapa en hållbar (säker) stad för handlarna och de som bodde i staden. Växjö elektrifierade staden samma månad som New York gjorde det i väst. Sedan har det då bara fortsatt med många initiativ som gjort och gör Växjö till en drivande kraft.

Vårt hållbarhetsprogram, hur det är kopplat till vår vision, kommunfullmäktige-målen och så klart Agenda 2030 är också något som alltid kommer upp och som ärligt många uppskattar. Att allt är integrerat och inget som ligger vid sidan om.

I dag slår den stora Kvalitetsmässan upp portarna i huvudstaden och Växjö är med så klart. Igår blev det tidig filminspelning för mig för att berätta om satsningen som också den går i miljö- och hållbarhetens tecken på Bäckaslövs-området. Framför allt om det vi gör med Skanska, Saab, Combitech, Södra med flera för att skapa en stadsdel där de som bor lever och verkar i området gör så lite klimatavtryck som möjligt och där digitaliseringen ligger som en bas. Kika gärna på Crossways webbplats Länk till annan webbplats. så kan ni läsa mer. Anna Pallinder, vår hållbarhetschef är med idag och sitter i panelen och berättar mer om Crossway och Bäckaslöv och hur det knyter ihop vårt hållbarhetstänk i kommunen.

Igår var det kommunfullmäktige där det var fokus på kommande budget. Ett maratonmöte som slutade sent på kvällen och nu är en budget tagen, så nu kan jag tillsammans med övriga koncernledning med förvaltningschefer, bolags-vd:ar börja planera för kommande år. Strategiska, taktiska och operativa satsningar som är högsta politiska ledningens vilja och som vi ska verkställa. Spännande som vanligt.

Ha en fortsatt fin studentvecka!

M

Senast uppdaterad: 8 juni 2022