Studenter och polisutbildning som imponerar

Studentfirande i hela kommunen och känslan känns och syns överallt. Denna tiden är verkligen fantastisk på många sätt och som något utryckte det igår när jag och älskade dottern var på en studentskiva: ”ja det är som stt man är lite kär i hela den här tiden”.

Ja så är det nog. Dels är det sommar men så är det lyckan och stoltheten från dessa gymnasister som kämpat i många år för att på olika sätt springa ut till förväntansfulla och stolta familjer och släktningar. Grattis ni alla studenter för er prestation och lycka till i framtiden. Jag riktar även ett grattis till alla föräldrar/vårdnadshavare som gett kärlek, energi och stöttning till sina barn som gjort att de klarat studenten!

Tisdagens besök på vår polisutbildning på Linnéuniversitetet Länk till annan webbplats. var en rejäl positiv och energifylld överraskning. Jag ska ärligt säga att jag skämdes lite då jag inte fullt hade koll på alla de utbildningar och specialprogram som finns och har funnits här ganska länge. Det är ju inte bara en grundutbildning (som även den är uppdelad i olika områden) utan även påbyggnad och specialutbildningar som exempelvis kriminologi och mycket annat. Mer att berätta men jag ger er länken så kan ni förkovra er mer Länk till annan webbplats.. Stolta ska vi vart fall vara att vi har denna/dessa viktiga utbildningar hos oss, som skapar förutsättningar för att såväl vi och andra i Sverige ska känna sig mer trygga.

Ett resultat av mötet är att vi nu ska se hur vi kan intensifiera arbetet med att ta emot dem i vår praktik-verksamhet men även ta emot dem vid examensarbetet med mera. De har viktig kunskap som vi kan ta del av och som stärker oss, och samtidigt kan polisutbildningen ta del av allt det vi gör som skapar mervärde för deras utbildningar och även för polisstudenterna och deras framtid.

Nästa vecka har jag lite blogg-ledigt – älskade dottern och jag ska äntligen åka iväg på resan som vi planerade och bokade samma sommar som pandemin kom till oss. Nu blir den av, känns verkligen gott. Vi hörs i igen midsommarveckan!

Och till alla skolbarn som nu slutar skolan – ha ett fint sommarlov som nu börjar!

//M

Senast uppdaterad: 10 juni 2022