Kalas, MAT, Scensommar, Upplev – det är hos oss det händer

Tillbaka efter en fantastisk vecka med älskade dottern Tova där solande, utfärder, strosande, snorklande och badande gått in varann. Men som jag brukar säga, borta bra men Växjö bäst!

Energidepån är påfylld, och det känns bra att vara igång nu ett par veckor innan min lite längre semester börjar. Den första på många år och jag hoppas att det blir lugnt, inte bara för mig utan för er alla som har semester!

Jag kunde dock på semestern följa det som skrevs i olika kanaler om vår fantastiska tackfest Ett redigt kalas i lördags. Kalaset som hölls för att säga tack till alla som jobbar inom vår stora organisation men även alla andra Växjöbor. Energin från kalaset kände jag av även om jag inte fysiskt var med.

På tal på energi och upplevelser så hoppas jag att ni kontinuerligt uppdaterar er om alla upplevelser, besöksmål och ”allt som händer” i hela kommunen via Växjös officiella upplevelsesajt Upplev Växjö Länk till annan webbplats. för där finns allt vi organiserar och ansvarar för men även andra initiativ och händelser. Ett sådant exempel är ju Scensommar (som självklart går att läsa om där med) som är fullspäckat med händelser som passar alla åldrar hela sommaren.

I måndags fick vi även en genomgång av kollegorna Henrik Cajnerud och Fredrik Lindblad om MAT2022 Länk till annan webbplats. som vi gör tillsammans med Regionen, Länsstyrelsen och Regionens helägda bolag Destinations Småland, för Växjö kommun men även för hela regionen. Jösses vilket program tänker jag! Då vi från vårt håll intensifierat samarbetet med Växjö Citysamverkan så kommer fler butiker restauranger och fik vara med i MAT i år. Även andra initiativ har tagits för att få så många som möjligt involverade så att MAT blir levande på så många sätt sm möjligt, för alla som bor lever och verkar i och runt Växjö kommun. I eftermiddag presenteras programmet på en pressträff. Och jag kan lova – starkare MAT-vecka, MAT-händelser har aldrig tidigare skådats! Så boka in 9-18 i era kalendrar redan nu, bjud in släkt och vänner från övriga landet, så att de får uppleva något som verkligen är utöver det vanliga. Där kommer vi även visa upp vad vi gör hos oss genom måltidsorganisationen (Växjös största restaurang med över 22000 ätande varje dag) men såklart också vad alla våra producenter och näringsidkare gör i kommunen och regionen och som man då kan besöka.

Nu är det dock sommarens stora helg snart här – midsommar. Ett tips är att hänga med på midsommarfirandet på Evedal Länk till annan webbplats. på fredag som verkar bli magiskt. Men oavsett om du är där och firar eller någon annanstans så önskar jag dig en fantastisk fin midsommar. Och ni som går på semester önskar jag en fantastisk semester!

//M

Senast uppdaterad: 22 juni 2022