Morgonstund med vår viktiga omsorgsförvaltning

Onsdag och redan mitt i veckan - igen! En dag då jag framför allt väljer att lyfta omsorgsförvaltningens interna utbildningsdagar. Plus annat smått och gott, så klart.

Söndagens val håller energin uppe då det fortfarande är något osäkert på många håll i Sverige. Sluträkningen beräknas vara klar idag så i morgon lär vi veta mer definitivt. För många av oss som arbetar inom Växjö kommun har valet inneburit en högre arbetsbelastning än vanligt och till alla er vill jag än en gång rikta ett stort tack för fantastiska insatser före, under och efter valet.

För egen del har varje morgon den här veckan börjat med att jag, tillsammans med Ewa Ekman som är högsta chef för omsorgsförvaltningen, får hälsa på förvaltningens medarbetare och kollegor. Omsorgsförvaltningen har drygt 2300 fastanställda och är därmed en av våra största verksamheter i vår stora kommunkoncern – och just den här veckan träffas de för gemensamma utbildningsdagar med fokus på utveckling och utmaningar som vård och omsorg kommer att möta i framtiden. Men eftersom omsorgsförvaltningen är verksam dygnet runt, hela året, kan inte alla träffas samtidigt. Därför ligger utbildningsdagarna över tre dagar (måndag, tisdag och onsdag) med samma program så att alla får möjlighet att delta en dag som passar var och ens schema.

Dessa utbildningsdagar är en fantastisk möjlighet av flera skäl: Fantastiskt för att det skapar en större – och gemensam – förståelse för det mångfacetterade område och ansvar som omsorgsförvaltningen och dess medarbetare har. Fantastiskt för att man får möjlighet att samlas för samtal och reflektion om kärnuppdraget men också om betydelsen av god service och gott bemötande gentemot varandra och dem vi är till för. Fantastiskt för mig att personligen få säga några ord till alla medarbetare om det viktiga arbete som görs inom omsorgsförvaltningen – dygnet runt, året runt. Jag tar även tillfället i akt och ger extra tack och lovord för förvaltningens och medarbetarnas fantastiska insatser när pandemin höll oss i sitt hårdaste grepp. Medarbetarnas insatser under denna tid kan inte lyftas och hyllas tillräckligt.

Upplägget är att Ewa ställer frågor till mig och jag svarar genom att berätta om tankar och inspel som jag har – ett lättsamt och trevligt format, tänker jag. Så måndag, tisdag och onsdag – tidigt morgon – tar jag min tvåhjulade transport och trampar ner till Konserthuset för att träffa just denna viktiga del av vår stora kommunkoncern – hej och god morgon omsorgsförvaltningen!

Med anledning av de höga elpriserna vill jag göra dig och oss alla uppmärksamma på Växjö kommuns energi- och klimatrådgivning med smarta tips om hur du kan minska din elanvändning och därmed få ner dina elkostnader. Läs mer på vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Och för att avsluta med något mer nöjsamt vill jag tipsa om MAT-rundan som äger rum i helgen och som erbjuder en unik möjlighet att besöka ett 60-tal av länets alla fantastiska gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger. Läs mer på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Ha en fortsatt fin vecka //M

Senast uppdaterad: 14 september 2022