Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Student i Växjö

Den här sidan är till för dig som studerar i Växjö eller som funderar på att börja studera. Här hittar du information om lediga jobb, bostäder, evenemang och nöje samt mycket annat.

I skärningspunkten mellan stambanan från Stockholm till Malmö och kust-till-kustbanan från Göteborg till Kalmar och Karlskrona hittar du Växjö. Den gröna staden med det stora utbudet. Här kan du avnjuta sport i världsklass, mat toppad med Michelinstjärnor samt uppleva ett brett utbud av shopping, konserter, teater, utställningar, festivaler och mycket mer. Detta är dessutom en av landets mest expansiva regioner med såväl nationella som internationella företag och inte minst Sveriges näst största IT-kluster i spetsen. Här kan vi erbjuda dig ett aktivit liv vid sidan om studierna.

För oss som arbetsgivare är det viktigt att ha kontakt med dig som studerar. Din kunskap, dina idéer och ditt ifrågasättande bidrar till att vi hela tiden utvecklar vår organisation. Samtidigt får vi möjlighet att visa upp vår verksamhet och de yrken vi har att erbjuda. Vi lägger ständigt upp nya och intressanta tjänster.

Läs mer om hur det är att jobba i Växjö kommun. Där hittar du även alla våra lediga tjänster.

På Boplats Växjö hittar du studentlägenheterlänk till annan webbplats från det kommunala bostadsbolaget Växjöbostäderlänk till annan webbplats. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Det är kostnadsfritt att stå i studentbostadskön. Läs mer om hur studentbostadskön fungerar på Boplats Växjölänk till annan webbplats.

Du kan också söka efter lägenhet på den privata marknaden, läsa lokaltidningar, annonsera i tidningar och via sociala medier samt leta efter lägenhet i närliggande kommuner.

Läs mer om bostad och boende.

I samarbete med Linnéstudenterna erbjuder vi dig ett välkomstpaket när du folkbokför dig i Växjö kommun. Du får då ett välkomstpaket med biobiljetter, busskort laddat med 500 kronor och ett presentkort laddat med 500 kronor som gäller i flera butiker i Växjö Centrum. Läs mer om välkomspaketet på Linnéstudenternas webbplatslänk till annan webbplats.

Folkbokföring är viktigt för att saker som försäkringar, bostadsgaranti, sjukvård, bidrag och rösträtt ska funka. Därför är det bra att du folkbokför dig i Växjö. Läs mer om folkbokföring och anmälan om flytt på Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats.

I Växjö kommun är det väldigt smidigt att ta bussen. Som student har du dessutom rabatt på ordinarie priser. Läs mer om rabatterade priser på Länstrafikens Kronobergs webbplatslänk till annan webbplats.

Det händer väldigt mycket i Växjö kommun. Varje dag kan du ta del av allt från konserter, teater och konst till idrott och sport på absoluta elitnivå. Besök evenemangskalendern för att se alla evenemang i Växjö kommunlänk till annan webbplats

I Växjö finns två bra handelsplatser, Grand Samarkand och Växjö city. På Grand Samarkand lite väster om centrum hittar du över 70 butiker, restauranger och kaféer under ett och samma tak. Inne i Växjö city lockas du istället att strosa omkring utomhus för shopping eller en härlig matupplevelse.

Sommartid hittar du här sköna uteserveringar och flera restauranger och kaféer med studentrabatt. I Växjö city finns också några av Sveriges topprestauranger. På tal om mat så är Växjö varje höst, sedan flera år, värd för den stora nationella MAT-mässan, med fokus på en småskalig produktion och den hållbara måltiden.

Din åsikt som student och Växjöbo betyder mycket för Växjö kommun. Förutom att rösta fram vilka personer som du vill ska bestämma i kommunen, så finns det flera sätt som du kan påverka vilka beslut politikerna tar. Läs mer om hur du kan vara med och påverka.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juli 2020
Politik och demokrati