Bokningsförfrågan studiebesök

Här gör du en bokningsförfrågan. Vi behöver förfrågan minst två månader i förväg. Läs gärna vanliga frågor inför ett studiebesök innan du gör en bokningsförfrågan.

Vi gör vårt bästa för att sätta samman ett program efter era önskemål. Vi kontaktar dig inom en vecka med besked om vi har möjlighet att ta emot er eller inte, samt ett förslag till preliminärt program.

Information hur skolklasser kan boka besök finns på sidan om Studiebesök.

StudiebesökSkriv exempelvis; den 3 juni

Skriv exempelvis; klockan 9-12
Önskemål om specifik inriktning på studiebesöket - Läs mer om de olika inriktningarna på webbsidan * (obligatorisk)
Önskemål om specifik inriktning på studiebesöket - Läs mer om de olika inriktningarna på webbsidanSkriv in vad ni önskar besöka.

Växjö stations- och kommunhus

Information om bygget av Växjö stations- och kommunhus som är byggt med mycket trä och glaspartier. Även information om konsten i huset.

Mer information om Växjö stations- och kommunhus.

Hållbara Växjö (Agenda 2030)

Information om Växjös strategiska miljöarbete. Denna inriktning innehåller bakgrund, aktuellt arbete och planer för framtiden samt om hur Växjö arbetar med de globala målen för hållbar utveckling.

Växjö - den moderna trästaden

Introduktion till Växjös strategiska träbyggnation, utvecklingen av en träbyggnadsstrategi och dess genomförande samt samarbetet med näringsliv och universitet. Du får även några reflektioner om den framtida utvecklingen utifrån strategiska och praktiska aspekter. Seminariet kan kombineras med studiebesök till trähus i Växjö (främst i området Välle Broar).

Restaurering av sjöar

Växjö kommun har arbetat och arbetar fortfarande med anläggningar för rening av dagvatten och reduktionsfiske som förbättrat Växjösjöarna de senaste decennierna. Studiebesök/seminarium om restaurering av sjöar innhåller information om slamborrning, vegetationssanering, fiskreduktion och behandling av stormvatten.

Arenastaden

Studiebesök till Arenastaden - ett av Sveriges idrottsområde. Det finns tillgång till moderna och välutrustade arenor för ishockey, fotboll, innebandy, gymnastik och friidrott.

Senast uppdaterad: 3 april 2023