Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Nyhetsbrev februari

Det fria ordets hus är i vanlig ordning fylld med spännande aktiviteter och arrangemang. Vi fortsätter med våra filosofiska caféer och poesikvällar samt arbetet med att bjuda in en ny fristadsförfattare. Närmast firar vi Carl von Linné 311 år, i samarbete med Växjö konsthall.

Vistelsestipendiet på Lilla Björka

Nu är det sista rycket att ansöka om vistelsestipendiet på Lilla Björka. Vi ser gärna att sökanden arbetar i Elin Wägners anda, det vill säga kring samarbete mellan människor, jämställdhet, fred och miljö, vill du eller någon annan söka, så gör det senast 25 februari. Stipendiet är ett samarbete mellan Det fria ordets hus och stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka.

Filosofiskt café

Vårens teman berör bland annat: det tredje könet och att tolka för sina föräldrar. Nästa Filosofiska café inleder Suzana Mocevic kring ämnet 'det tredje könet’ och vi kommer då vara på Hovs livs precis nedanför Det fria ordets hus.

Persiskt på nästa poesikväll

Vi fortsätter traditionsenligt med våra poesikvällar i slutet av varje månad och den första som äger rum i februari har ett internationellt tema. Vi har bjudit in ett antal poeter som kommer dela med sig av persisk poesi.

Som vanligt är alla våra evenemang gratis! Besök gärna vår Facebook eller Instagram.

Kontakter

Senast uppdaterad: 29 mars 2022