Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

På gång just nu

Här kommer en sammanställning över det som är på gång på Det fria ordets hus den närmaste tiden. Det blir författarbesök, öppen bokcirkel och annat intressant!

 • Nu på söndag 24/2 är sista dagen för att söka Vistelsestipendiet på Elin Wägners Lilla Björka.
  Mer information om Vistelsestipendiet på Elin Wägners Lilla Björka Länk till annan webbplats.
 • På tisdag 26/2 har vi en poesikväll i huset. Inbjuden är Kristian Lundberg som ” tala om hur det funkar. Och hur det ser ut när det inte funkar. Typ. Att skriva och misslyckas. Ungefär så.” Dessutom läser han sina dikter. Klockan 18 är tiden.
  Mer information om poesikvällen Länk till annan webbplats.
 • Dagen efter, 27/2, kommer Maria Nilson, universitetslektor i litteraturvetenskap för att tala om
  Gertrud Lilja. Lilja var under 1930-40 talen en av Sveriges omtalade och lästa författare vars böcker kom i stora upplagor och som flitigt recenserades i pressen. Idag minns vi henne mest som en hembygdsskildrare av den ”gammeldags” sorten som var kritisk till mycket av vad den nya tiden förde med sig. Men det är bara en del av sanningen. Lilja var, bland annat, en påfallande skarp religionskritiker och hon skrev ofta om stora frågor som behovet av att ta ansvar för sina handlingar. Klockan 18 är tiden även denna dag.
  Mer information om eventet Länk till annan webbplats.
 • 5 mars (kl 14) har vi en öppen bokcirkel om Mikael Niemis Populärmusik från Vittula. Den kan man gå på helt fristående men kan också vara bra för föreläsningen om boken 12/3 (klockan 18) då Adrian Anderson föreläser om hur man ser på Sverige med en norrbottnings ögon.
  Mer information om bokcirkeln Länk till annan webbplats.

Kontakter

Senast uppdaterad: 30 mars 2022