Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vistelsestipendium Elin Wägners Lilla Björka

Under våren 2023 ges möjligheten att tillbringa 1-2 veckor i Elin Wägners hem Lilla Björka i Berg utanför Växjö.

Stipendiet kan sökas av verksamma i inom olika konstnärliga områden, såsom litteratur, musik, bildkonst, film, teater, dans mm. Vi ser gärna att sökanden arbetar i Elin Wägners anda, det vill säga kring samarbete mellan människor, jämställdhet, fred och miljö. Stipendiet innebär kostnadsfritt boende. Resa och mat står stipendiaten själv för.

Det fria ordets hus i Växjö och Stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka vill ge möjlighet för konstnärligt verksamma att vistas och arbeta i en både stimulerande och rofylld miljö. Stipendiet kan även med fördel sökas av två personer som arbetar tillsammans t.ex. översättare/författare. Stipendiet är ett samarbete mellan Det fria ordets hus, Växjö kommun och stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka. I samband med vistelsetiden kan det om så önskas, ges möjlighet för stipendiaten att hålla ett publikt föredrag eller dylikt på Det fria ordets hus i Växjö eller på Lilla Björka.

Vistelsetid

En till två personer kan bo max två veckor per period. Stipendiaten anger önskemål om vilken/vilka veckor som föredras eller som absolut inte är tänkbara. Välj mellan veckorna v. 17, 18, 21, 22 och 35.

Läs mer om stipendiet samt hur du ansöker.

Kontakter

Senast uppdaterad: 18 januari 2023