Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Dubbelvernissage 21 september - stängt tills dess!

Just nu håller vi konsthallen stängd på grund av utställningsbygge. Välkommen tillbaka torsdag den 21 september på på vernissage av två konstutställningar med textila förtecken där trådar från hela världen möts.

Utställningar som öppnar

Välkommen till två skiftande textila utställningar på Växjö konsthall. I Västra hallen visar vi, i samarbete med Svenska Vävrådet och med stöd av IASPIS, utställningen Trådvandringar/Threadways och i Norra rummet Expansions forgive too much but keep us tender and close av Sigridur Eggertsdottir.

Vernissage för båda utställningarna torsdagen den 21 september klockan 18-20. Utställningarna invigs klockan 18.15 av konsthallschef Filippa de Vos & Vävmagasinets chefredaktör Tina Ignell. Fritt inträde!

Trådvandringar/Threadways

Reiko Sudo/NUNO, Maria Ray Johansson, Marilyn Piirsalu, Rita Parniczky, Kadi Pajupuu och Mylla Ek
21 september – 29 oktober 2017

Titeln Trådvandringar anspelar både på alla de trådar som vandrar i väven men också på de trådar som vandrar mellan och väver samman människor, länder och uttryck. Titeln kan också ses som den vandring många konstnärer gör mellan genrer, scener och sammanhang. Vilket också speglas i utställningen. De medverkande hör hemma både i hantverket och konsten och räknas till de riktigt stora inom den samtida vävkonsten idag. Verken i utställningen pendlar mellan djup och yta, kropp och hud, ljus och mörker. De medverkande konstnärerna är Reiko Sudo (Japan), Kadi Pajupuu och Marilyn Piirsalu (Estland), Rita Parniczky (Ungern) Mylla Ek och Maria Ray Johansson (Sverige).

Expansions forgive too much but keep us tender and close

Sigridur Eggertsdottir
21 september – 29 oktober 2017
 
I Norra rummet visar vi verket Expansions forgive too much but keep us tender and close som är en slags textil installation i flera delar och består bland annat av olika volymer av fin-och fultextilier och spillmaterial. Sigridur Eggertsdottir undersöker ytan som bärare av spår, defekter och historia och kvinnans kropp som både anpassar sig och protesterar. Sigridur mottog i år Åke Andrén stiftelsens Smålandsstipendium.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 14 mars 2022