Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

KALKONfilm: Evil Ed

Välkommen på visning 30 november av kalkonfilmen Evil Ed, en lågbudgetfilm gjord 1995 med den begränsade teknologi som 90-talet innebar, idag räknad av flera som kultfilm.

Evil Ed, en svensk splatterfilm, är en satir över uppfattningen om att folk blir våldsamma av att se på skräck- och våldsfilmer. Välkommen till biosalong konsthallen 30 november klockan 18.30.

Patrik Hörberg från Reaktor Sydost introducerar filmen och berättar om sin upplevelse av filmen när den släpptes år 95. Efter visas en bakomfilm med fina godbitar om filmens tillblivelse och exklusivt inspelningsmaterial. Vi bjuder på läskigt snacks, såklart är du välkommen att ta med eget även.

Fri entré och ingen föranmälan. Är en under 15 år bör en komma i vuxens sällskap. Talet i filmen är på engelska.

EVIL ED (1995)

Evil Ed är en svensk splatterfilm från 1995 i regi av Anders Jacobsson. Filmen handlar om den till en början godhjärtade Edward som arbetar som filmklippare. När han får övergå från kulturfilm till skräckfilm börjar det dock hända saker. Edward blir extremt besatt av filmerna han klipper och förvandlas till sitt alter ego, Evil Ed. Filmen är en satir över uppfattningen att folk blir våldsamma av att se på filmvåld. Anders Jacobsson och Göran Lundström menar att om det var sant skulle alla censorer bli komplett galna mördare eftersom de ser på våld dagarna i ända.

Trailer till Evil Ed Länk till annan webbplats.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 mars 2022