Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Medvärdar för Konstkritik och konstpedagogik - hållbara framtidsperspektiv

Mingelkväll på Växjö konsthall i samarbete med Linnéuniversitetet och konferensen Konstkritik och konstpedagogik - hållbara framtidsperspektiv, den 1 februari - endast för inbjudna.

Växjö konsthall är glada att få vara värdar för konferensen KKPs mingelkväll den 1 februrari, och delta i diskussionen kring hållbara framtidsperspektiv på konstpedagogik och konstkritik. Endast anmälda konferensgäster får delta.

Om konferesen 2 februari

Konferensen Konstkritik och konstpedagogik – hållbara framtidsperspektiv handlar om hållbarhetsaspekter av konstpedagogik och konstkritik. Hållbarhet adresseras här såväl i termer av hur konsten kan utmana sociala normer att tala om miljöproblemen, som hur samhällelig hållbarhet rimligtvis bör innebära att alla kan delta i alla aspekter av det offentliga samhällslivet, där konsten, kulturella artefakter och visuell kultur tar större del i vår vardagliga erfarenhet än vad som vanligtvis erkänns. I fokus är frågan om, och hur, konst, konstpedagogik och konstkritik kan ta ett större ansvar gentemot en allmänhet som präglas av mångkultur och med olika förutsättningar att förstå världen som den ser ut omkring oss.

Konferensen arrangeras av Institutionen för musik och bild vid Linnéuniversitetet i Växjö. Samarbetspartners är även Växjö konsthall och Växjö kommun. 

Kontakter

  • Växjö konsthall

    Reception

    0470-414 75

    konsthall@vaxjo.se

    Besöksadress

    Besöksadress

    Västra Esplanaden 10, Växjö

    Postadress

    Postadress

    Växjö stadsbibliotek
    Växjö konsthall

    Västra Esplanaden 7

    35231 Växjö

    Övrigt

    Övrigt

    Ordinarie öppettider

    • Söndag och måndag stängt
    • Tisdag-fredag, klockan 12-18
    • Lördag klockan 12-16

    Fritt inträde

    Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 11 december 2019