Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

25 augusti: Negativt fokus: föreläsning och workshop om "Det positiva tänkandets tyranni"

Föreläsningen Det positiva tänkandets tyranni: Qick-fix, McMindfulness och hälsohets, handlar om de negativa effekterna av den starka normen om att alltid tänka positivt. Efter föreläsningen finns möjlighet att delta i en workshop om Negativt tänkande.

Person med lakan över huvudet

Bild: Anna-Karin Rasmusson©Bildupphovsrätt 2018

Negativt fokus

Föreläsningen Det positiva tänkandets tyranni: Qick-fix, McMindfulness och hälsohets, handlar om de negativa effekterna av den starka normen om att alltid tänka positivt. Efter föreläsningen finns möjlighet att delta i en workshop om Negativt tänkande. Workshopen blir ett undersökande av det positiva i tänkande om det negativa och sker i form av ett filosofiskt samtal om "det vi inte får prata om".

Samtalsledare Ida Hallgren är leg. psykolog och doktorand i praktisk filosofi. Hon arbetar även som filosofisk praktiker, dvs. med filosofiska och existentiella samtal enskilt och i grupper genom egna företaget Rent a Philosopher.

Tid och plats

25 augusti klockan 13-17, fritt inträde. Drop in på föreläsningen och föranmälan har första tjing på workshopen. Föranmälan sker till konsthall@vaxjo.se.

Dagens upplägg
kl. 13–14.30. Föreläsning ”Det positiva tänkandets tyranni: Qick-fix, McMindfulness och hälsohets”.
kl. 14.30. Comfort food – grovfika.
kl. 15-17. Samtalsgrupp ”Negativt tänkande: Ett samtal om det vi inte får prata om”.

Happy Nation

Eventet är en del av utställningsprogrammet till Happy Nationlänk till annan webbplats om laddade ämnet psykisk ohälsa, och pågår till och med 9 september 2018 på Växjö konsthall. Under sommaren kommer vi även hålla öppet för workshops, performances, guidade visningar, föreläsning om negativt fokus, konsert och filmvisning med samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga/mänskliga ideal.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juli 2018