Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

8 september: Elektronmusikgruppen Spektrum tolkar Mare Kandre

OBS. ändrat datum! Välkommen på en kväll i mörka och ljusa drömmar där elektronmusikgruppen Spektrum tolkar Mare Kandre.

Välkommen på en eftermiddag med mörka och ljusa drömmar. Elektronmusikgruppen Spektrum tolkar Mare Kandre.

Tid och plats (OBS. ändrat datum!)

8 september klockan 16, på Växjö konsthall. Fritt inträde, vi bjuder på mörka och ljusa tilltugg!

Om spektrum

Den elektroakustiska musikgruppen Spektrum består av Jonas Ellerström (röst, gitarr), Göran Kinnander (laptop, synthesizer) och Kamilla Lindström (röst). Musiken skrivs gemensamt. Gruppen växte fram ur Ellerströms och Kinnanders arbete med elektroniska nytolkningar av poplåtar av författaren Mare Kandre, vilket resulterade i EP-skivan "Mörka och ljusa drömmar", utgiven hösten 2017.

Med skivan följde en lång, tidigare otryckt dikt av Kandre, kring vilken Spektrum nu byggt ett ljudlandskap där förinspelade slingor vävs ihop med rösterna och livespelade instrument och maskiner. Under rubriken "Nattmusik" har programmet framförts bland annat på Fylkingen och vid utdelandet av Mare Kandre-priset under tidskriften 10-tals litteraturfestival på Nobelmuseet.

Spektrum arbetar även med annat material, dels egen dansmusik, dels ljudsättningar av några av Ellerströms dikter, dels som ett okonventionellt postpunkband.

Happy Nation

Eventet är en del av utställningsprogrammet till Happy Nation om laddade ämnet psykisk ohälsa, och pågår till och med 9 september 2018 på Växjö konsthall. Under sommaren kommer vi även hålla öppet för workshops, performances, guidade visningar, föreläsning om negativt fokus, konsert och filmvisning med samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga/mänskliga ideal

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022