Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

11 oktober: VOID LOOP - ett MIDI-safari

Audiovisuell pop up-installation med konstnären Simon Karström baserad på MIDI-styrning – ett digitalt gränssnitt för musik.

Bild: Simon Karström

VOID LOOP - ett MIDI-safari

Audiovisuell pop up-installation med konstnären Simon Karström baserad på MIDI-styrning – ett digitalt gränssnitt för musik. Hackade knappar, sensorer och arduino styr en 360 graders interaktiv ljud- och ljusupplevelse.

Installationen leker med hur arduinons så kallade viod loop sätter igång och upprepar händelser givet att rätt kommandon ges och villkor uppfylls. Här finns en lek och en liknelse med tanken om ett förprogrammerat världsallt, vilket kan vänta i oändlighet på rätt förutsättningar för att särskilda, kanske fatala händelseförlopp ska utlösas.

Äventyrslystnad, automatisering och deltagande präglar kvällen. Karström demonstrerar egenbyggda MIDI-controllers och erbjuder besökare att själva skapa med ljud och projektioner

Om Simon Karström

Simon Karström bor i Växjö, drev tidigare Wallride Projektbyrå tillsammans med Bo Rutter och Martin Håkansson och utvecklade under den tiden flera egna koncept med koppling till väggmålningar. Bland annat projektet Araby ArtSite med väggmålningar på fasader genom Araby och väggtidningen Wall:Mag som sammanförde graffitiworkshops och en väggtidning med lokala nyheter.

Idag verkar Simon för att driva projekt och workshops inom interaktionsdesign och videokonst. Med verktyg som Arduino och andra microprocessorer bygger han kretsar som omvandlar händelser i den fysiska världen till digitala händelser.

Tid och plats

11 oktober klockan 18.30, på Växjö konsthall, fritt inträde. Ingen föranmälan.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022