Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

25 nov: Filmvisning av X&Y + eftersnack: Människan bakom masken?

Mikael Persbrandt och Anna Odell i filmvisning av X&Y med eftersnack där vi, tillsammans med inbjudna gäster från konst- och filmområdet, diskuterar filmen utifrån olika sätt att förstå arbete och privata/publika aspekter av konstnärliga liv.

Bild: Tillhör Folkets Bio

Film: X&Y + eftersnack - Människan bakom masken?

Konstnären, människan – var drar vi gränsen? I sin nya film X&Y detaljstuderar Anna Odell identitet, verklighet och fiktion. Filmen väcker även frågor som: Vad kan det innebära att vara man, kvinna och skapande människa i en tid där arbete och mediebilder tycks gränslösa?

Växjö Konsthall, Det fria ordets hus & Folkets Bio bjuder in till filmvisning och eftersnack där vi, tillsammans med inbjudna gäster från konst- och filmområdet, diskuterar X&Y utifrån olika sätt att förstå arbete och privata/publika aspekter av konstnärliga liv. Var med och diskutera eller bara sitt med och lyssna.

Datum och tid

Söndag 25 november kl. 18-21. Filmvisningen börjar kl. 18 & samtalet blir i direkt anslutning efter filmen. 100 kr ordinarie pris, biljetter köps på plats innan visning. 80 kr (pensionär, student, dakapo-medlem). 

Om filmen X&Y

X&Y är en gränslös identitetslek med absurd humor och en blandning av fiktion och verklighet. I rollerna Konstnären och Skådespelaren väljer Anna Odell och Mikael Persbrandt ut tre skådespelare som gestaltar deras olika karaktärsdrag. Tillsammans bor de alla i en filmstudio där vad som helst kan hända. Resultatet blir en vansinnig lek om manligt och kvinnlig som inte liknar något som tidigare visats.

Trailern till X&Y. Länk till annan webbplats.

Evenemanget är en del av programmet till utställningarna The Average och Mess of Being, som visas på Växjö konsthall tom 13 januari 2019. Fritt inträde, info om öppettider hittar du på vaxjo.se/konsthall.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  På midsommarafton och midsommardagen håller konsthallen stängt

   

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022