Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

16 februari: Media Artes konsert - Haga Duo

Välkommen på konsert i utställnigshallen - konstmusik på flöjt och gitarr.

Media Artes konsert: Haga Duo

Haga Duo består av flöjtisten Sareidah Hildebrand och gitarristen Joakim Lundström och bildades 2010, de har på kort tid fått stort genomslag. De konserterar flitigt och har turnerat i Australien, England, Estland, Frankrike, Lettland, Norge, Portugal och Sverige. 2019 bär det av till Norge, Kina och Österrike på turné.

Haga Duos intresse för ny musik har resulterat i flera uruppföranden. 2013 uruppfördes verk av: Mattias Lysell, Benjamin Staern, Emmy Lindström, Fredrik Holm och Jim Chapman. 2015 verk av Mauro Godoy-Villalobos, Mirjam Tally, Andrea Tarrodi, Daniel Nelson, Anders Emilsson och Zita Bruzaite. 2017 uruppförde Haga Duo verk av Anders Nilsson, Anna-Lena Laurin, Jan Levander och Erik Hanspers.

Musik för barn och ungdomar är ett återkommande inslag i duons verksamhet, från förskolebarn till masterclasses och seminarier på högskolor. Projektet ”Kammarmusik i förskolan” har hittills nått ca. 5500 barn, främst i Stockholms-området.

Haga Duo har spelat in tre CD-skivor; “Footprints” (2013) med tango, raga och folklore i flöjt- och gitarrtappning, ”The Secret Room” (2016) som är tänkt som en introduktion till musiklyssnande för barn. ”Colours Of Sweden” (2018) är duons tredje skiva som fokuserar på nyskriven svensk musik och som fått fantastiska recensioner i radio och tidningar.

Tid och datum

Lördag 16 februari klockan 16, på Växjö konsthall. Fritt inträde.

Konserten arrangeras av Media Artes som sedan 1981 har verkat för att främja konstnärlig verksamhet, primärt nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.

Kontakter

  • Växjö konsthall

    Reception

    0470-414 75

    konsthall@vaxjo.se

    Besöksadress

    Besöksadress

    Västra Esplanaden 10, Växjö

    Postadress

    Postadress

    Växjö stadsbibliotek
    Växjö konsthall

    Västra Esplanaden 7

    35231 Växjö

    Övrigt

    Övrigt

    Ordinarie öppettider

    • Söndag och måndag stängt
    • Tisdag-fredag, klockan 12-18
    • Lördag klockan 12-16

    Fritt inträde

    Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022