Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Lunchvisning av akutella utställningar

Välkommen förbi på guidad visning och en kopp kaffe, datumen hittar du här!

Lunchvisning av akutella utställningar

Just ni visar vi utställningarna Förbarma dig med Anita Christoffersson och Kaniner och filosofer med Anna Höglund, välkommen förbi på guidad visning och en kopp kaffe. Fritt inträde.

Tid och datum

2 okt, 16 okt, 23 okt kl. 12.30.

Om Förbarma dig

Konstnären Anita Christoffersson utforskar känslor som ligger djupt ner in det mänskliga psyket. Utställningen tar avstamp i hur språket kan förlösa en människas livsberättelse och öppna för det mest ömmande. Skildringar av rötter och mörker och dy omvandlas till modet att blotta människans svagaste stunder och tillstånd. Christoffersson arbetar med fraser ur Birgitta Trotzigs författarskap och ofta med objekt som är ärvda eller på andra sätt kvarlämnade eller upphittade. Utställningen pågår till och med den 10 november 2019. Läs mer om Förbarma dig här.

Om Kaniner och filosofer

Det finns olika sorters kaniner. Tama kaniner, vilda kaniner och kaniner som bor i hålor i marken. Det finns också särskilda typer som med stora öron, bankande hjärta och mjuk päls kanske sitter vid vårt köksbord, står och väntar på bussen eller ligger på sängen och tvekar över om de vågar gå på kalas. De har alla olika storlekar och åldrar men de flesta av dem försöker lösa ett mysterium – hur ska det gå till att finnas i världen?

Kanin eller inte; alla funderar någon gång på vad det innebär att vara till. Få dimensioner förenar oss mer än de tankar och frågor som rör vår existens. Ändå verkar det kunna vara svårt att hitta tillfällen i vardagen för att dela de där frågorna eller funderingarna med andra. I utställningen Kaniner och filosofer ger illustratören och författaren Anna Höglund oss ett sammanhang för just sådana tankar och frågor. Mer information om Kaniner och filosofer.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022