Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

7 november: Måleriworkshop med Bob Ross & Sak Ung

Filmerna med Bob Ross har blivit lika ikoniska som hans frisyr. Kom på guidat måleri tillsammans med vår unga och fräscha konstförening SAK UNG

Välkommen till SAK UNG - nätverket för unga som gillar konst! Vi arrangerar konstaktiviteter som är gratis och öppna för alla mellan 16-25 år.

Kom och var med på en unik konstträff där vi provar att måla efter Bob Ross 80-talsprogram "The Joy of Painting"! I sina inspirationsvideor visar Bob Ross hur man enkelt kan skapa färgstarka och vackra (kitschiga?) landskapsmålningar. Filmerna har blivit lika ikoniska som hans frisyr, och ikväll testar vi hur det går att måla efter hans instruktioner. Kanske blir det svårt, kanske skapar vi fantastiska målningar men garanterat blir det roligt!

Tid och datum

Torsdag 7 november kl. 16-18, på Växjö konsthall.

Inga förkunskaper krävs - det blir en kväll utan prestige och press där vi tillsammans utforskar och upptäcker konsten! Vi ordnar allt material som behövs för att måla, och bjuder på vegetarisk fika med trevligt häng. Eventet är gratis och öppet för alla unga mellan 16-25 år.

Sak Ung

SAK UNG är ett projekt från Sveriges Allmänna Konstförening för att engagera och aktivera unga i samtidskonsten. Här träffar du andra unga konstintresserade och får tillsammans uppleva konst och skapa konstaktiviteter.

SAK UNG stöds av Allmänna Arvsfonden. Mer information om projektet. Länk till annan webbplats.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022