Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

25 jan: Kulturnatten 2020

Vernissage, soptunnekonsert och melodram!

Abstrakt kollage av ansiktsbilder

Bild: Tv Dinner Education

Kulturnatten 2020

Det här händer hos oss på Kulturnatten 2020, den 25 januari. Vi har öppet utställningshallen mellan kl. 12.-24 och bjuder på varma och kalla drycker. Fritt inträde under hela dagen och kvällen!

Program

Klockan 13-15.00 - Lördagslabb: galenskap
Plats: Konstlabbet
Kom hit på lördagslabb, mellan klockan 13–15 varje lördag. Med nyfikenhet undersöker vi och skapar, inspirerade av aktuell utställning. Från 6 år och uppåt, yngre barn är välkomna i vuxens sällskap. Fritt inträde, begränsat med platser.

Klockan 19.00 - Dubbelvernissage + Konsert: Tonband
Plats: Utställningshallen
Välkommen på invigning av utställningarna BOMAN EKESIÖÖ och Arken. Därefter konsert av Tonband med konstnärerna Gunnel Boman och Henrik Ekesiöö som framför melodramen TET. Under kvällen: Var med och bygg på Rihabs dröm tillsammans med Jacob Andersson, som är en gemensam folkskulptur och hyllning till en människas och konstnärs storslagna dröm.

Klockan 20.00 - Soptunnekonsert: Tv Dinner Education
Plats: Växjö konsthalls soprum
Kom och sväng loss med dammråttorna i Växjö konsthalls soprum. Med låt dig inte avskräckas av smutsen, på toppen av sopberget utlovas nämligen ett bländande paket av hypnotiserande oväsen. Scenen intas i år av TV Dinner Education: en kakafoni på rättframma trummor, stökig sång och experimentella oljud. På scen använder de sig också av expressiva och färgintensiva videoprojektioner från bandets tredje medlem Peter Larsson. I övrigt består bandet av Lotti Sollevi och Julian Murray. I samarbete med konstmusikföreningen Media Artes.

Under kvällen: Rihabs dröm
Plats: Utställningshallen
Var med och bygg på Rihabs dröm tillsammans med konstnären Jacob Andersson. Rihabs dröm är en gemensam folkskulptur och hyllning till en människas och konstnärs storslagna dröm.

Under dagen

Klockan 12-24.00 - Utställning: BOMAN EKESIÖÖ
Plats: Västra hallen
I utställningen BOMAN EKESIÖÖ, visar vi samarbetet mellan två konstnärer som funnit varandra trots vitt skilda bakgrunder, generationer och referenser. Gunnel Boman är modernist, målare och skulptör med klassisk skolning medan Henrik Ekesiöö arbetar med skulptur kopplad till den extrema vardagen, psyket och populärkulturen.

Klockan 12-24.00 – Utställning: Arken
Plats: Norra rummet
Konstnären Jacob Andersson ställer ut verk som ryms inom devisen att skapa maximum på existensminimum. Jacob Andersson gick ut Valand 2019. Innan studerade han på Österlens folkhögskola och det var under den tiden han insåg att det han gjorde som tidsfördriv, protest och ångestdämpning var det som var den verkliga grejen. Den enkla bläckpennan som irrar fram och tecknar upp olika vardagliga dråpligheter, blodiga allvar andas punk och protest. En slags hyllning till fritid som verklig tid. Dötid som motstånd till effektiviserat arbete och liv och minskat handlingsutrymme. Andersson är också yrkesmålare och trummis i punkbandet Incivility.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 17 januari 2020