Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Aktuella utställningar: BOMAN EKESIÖÖ + Arken

Just nu visar vi utställningar BOMAN EKESIÖÖ och Arken.

Om BOMAN EKESIÖÖ

I utställningen BOMAN EKESIÖÖ, visar vi samarbetet mellan två konstnärer som funnit varandra trots vitt skilda bakgrunder, generationer och referenser. Gunnel Boman är modernist, målare och skulptör med klassisk skolning medan Henrik Ekesiöö arbetar med skulptur kopplad till den extrema vardagen, psyket och populärkulturen. Utställningen kureras av Mikael Goralski. Mer information om utställningen.

Om Arken

Konstnären Jacob Andersson ställer ut verk som ryms inom devisen att skapa maximum på existensminimum. Jacob Andersson gick ut Valand 2019. Innan studerade han på Österlens folkhögskola och det var under den tiden han insåg att det han gjorde som tidsfördriv, protest och ångestdämpning var det som var den verkliga grejen. Den enkla bläckpennan som irrar fram och tecknar upp olika vardagliga dråpligheter, blodiga allvar andas punk och protest. En slags hyllning till fritid som verklig tid. Dötid som motstånd till effektiviserat arbete och liv och minskat handlingsutrymme. Andersson är också yrkesmålare och trummis i punkbandet Incivility

Utställningen är också en upprättelse och ett distanssamarbete med allkonstnären och tidigare Lessebo-bon Rihab Muzahem. Muzahems avvisade förslag på rondellkonstverk byggs i full skala av Andersson och konsthallsbesökare under utställningens gång, som en hyllning till en människas och konstnärs storslagna dröm. Mer information om utställningen.

Bild: Jacob Andersson

Programpunkter

 • 25 januari: Kulturnatten
  KL. 19 Dubbelinvigning: BOMAN EKESIÖÖ och Arken.
  + konsert: Tonband med konstnärerna Gunnel Boman och Henrik Ekesiöö som framför melodramen TET.
  KL. 20 Soptunnekonsert: TV Dinner Education. Kom och sväng loss med dammråttorna i vårt soprum. Med låt dig inte avskräckas av smutsen, på toppen av sopberget utlovas nämligen ett bländande paket av hypnotiserande oväsen.
  Under kvällen: Var med och påbörja bygget av den gemensamma folkskulpturen Rihabs dröm tillsammans med konstnären Jacob Andersson.
 • 1 februari Frukostvisning av våra aktuella utställningar, vi bjuder på kaffe och macka, kl. 10.
 • 16 februari + 8 mars Rihabs dröm: vi fortsätter bygget av den gemensamma folkskulpturen tillsammans med Jacob Andersson mellan kl 13-16.
 • 14 mars Rihabs dröm: Flygtur för Akka. Vi avslutar skulpturen och placerar Nils Holgersson och Akka på offentlig plats, kl. 13-16.
 • 15 mars Konsert: HALO. Välkommen till en eftermiddag som kommer ta ett hårdhänt tag om dina öron. För fjärde året i rad presenterar konstmusikföreningen Media Artes HALO, där live-elektronik och experimentell musik står på programmet, start kl. 16.
 • Lunchvisning av våra aktuella utställningar kl. 12.30 den 12 februari och 11 mars.
 • Lördagslabb från 6 år och uppåt, varje lördag kl. 13-15. Ingen föranmälan, kom vid utsatt tid.
 • Öppen kroki för erfaren som oerfaren. 50 kr tillfälle, ingen föranmälan. Kl. 19-21 varannan onsdag, till och med 26 februari.
  *Fritt inträde om inget annat anges.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022