Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

15 mars: Media Artes - HALO

Välkommen till en eftermiddag som kommer ta ett hårdhänt tag om dina öron.

Isabel Thomson

Media Artes presenterar HALO

Välkommen till en eftermiddag som kommer ta ett hårdhänt tag om dina öron. För fjärde året i rad presenterar konstmusikföreningen Media Artes HALO, live-elektronik och experimentell musik står på programmet. Medverkande detta året är Mats Lindström och Sören Runolf.

Tid och datum

Söndag 15 mars kl. 16, på Växjö konsthall, fritt inträde.

Program

Mats Lindström arbetar mest med live-elektronik det vill säga verk där han befinner sig på scenen både i egenskap av tonsättare och exekutör. Lindström har arbetat med konsertframföranden, musik för stumfilm, ljudinstallationer, performance och bildspel. Han har gjort musik till teater av Tom Blokdijk och Jan Käll men mest har Mats jobbat med musik till dans. I flera föreställningar med dansgruppen Räserbyrån (Katarina Eriksson, Håkan Mayer, Per Sacklén) och med Anna Koch. Mats Lindström är även chef för EMS (ElektronMusikStudion).

Sören Runolf spelar live-elektronik, gör ljud och musik; improviserad och komponerad. Han har sedan 70-talet spelat piano, cello, elgitarr och live-elektronik i Lokomotiv Konkret och många andra grupper som rör sig i gränslandet mellan fri improvisation, experimentell rock och elektroakustisk musik, tillsammans med bland annat Sten Sandell, Mats Lindström, Johannes Bergmark, JGS, Barsebäck, Fire! Orchestra, GLO och i VFO - Välfärdsorkestern med Lise-Lotte Norelius. Runolf samarbetar ofta med artister inom andra konstformer och är medlem i föreningarna Fylkingen, VEMS och FRIM.

Media Artes

Media Artes har verkat sedan 1981. Målsättningen är att främja konstnärlig verksamhet, primärt nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022