Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

26 september: VXO Zine Fest 2020

Årets VXO Zine Fest äger rum den 26 september på Växjö konsthall.

VXO Zine Fest 2020

Den 26 september öppnar vi dörrarna till årets VXO Zine Fest. anzineskapare visar och säljer sina skrifter, art prints, tygkassar, knappar och andra häftiga saker. DIY när den är som bäst! Vi planerar en coronavänlig mässa, vilket betyder att årets evenemang kommer göras i mycket mindre skala än föregående år - fortfarande fantastisk! Vissa utställare kommer tex endast visa sina zines online. Mässan arrangeras av VXO Zine Fest, med stöd av Växjö konsthall.

Gör du zines?

Det finns ett fåtal bord kvar fortfarande, mer om anmälan hittar du på VXO Zine Fests facebooksida Länk till annan webbplats. eller på Instagram @vxozinefest.

Tid och datum

Lördag 26 sept, kl. 12-18 på Växjö konsthall. Drop in, fritt inträde. Max 50 personer kommer tillåtas i lokalen samtidigt. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, och reserverar oss för eventuella ändringar.

Så, vad är ett zine?

Ett zine (uttalas zin, inte zajn, och är en förkortning av engelskans magazine) är ett självutgivet verk i liten upplaga av egna eller approprierade texter och bilder, troligen reproducerat via kopiator och/eller helt vanlig hemmaskrivare. Zines är antingen produkten av en enskild individ eller av en mycket liten grupp människor. Ett fanzine är en sorts zine, blandning av ordet fan och ordet magazine, är en icke professionell och icke officiell publikation producerad av fans av ett särskilt kulturellt fenomen såsom en litterär eller musikalisk genre för att underhålla andra som delar deras intresse. Bland syftena med att skapa och publicera ett zine finns att dela en talang eller konst, eller utveckla en story, mer än att bara söka finansiell vinst.

Zines och zineskapare väljer att trotsa konventionerna kring professionella design- och utgivningskanaler och istället skapa sina verk själva på sitt eget sätt. Vi tar saken i egna händer. Zines betonar den personliga kopplingen mellan skapare och läsare och förvandlar föreställda communities till ytterst verkliga sådana. Skapade i varierade format från text till seriestrippar, kollage och berättelser täcker zines breda ämnen som fan fiction, politik, poesi, konst och design, personliga anteckningar och mycket mer. Hur kan man göra annat än att älska det?

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022