Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Hösten på Växjö konsthall

Vi planerar för en coronavänlig höst, med reseveration för ändringar.

Kanslibyrån, Aktion nr. 25. Manifestation mot allt.

Blygsam öppningsbaluns!

Växjö konsthall och Det fria ordets hus öppnar upp 19 september efter en introvert sommar! Vi blir officiellt sambos och drar igång verksamheterna med coronasäkrat buller och bång. Vi inviger Caspar Forsbergs verk Allting är egentligen helt skruvat som blir en del av vår fasad. Forsberg underhåller. Vi öppnar utställningen Kroppens botten med Rebecka Bebben Andersson och Anna-Karin Rasmusson i källaren. Koeff spelar noice med torktumlare i vårt soprumsutrymme.

Mer information om nyöppningen

Kroppens botten

19 september – 3 oktober
Anna-Karin Rasmussons såriga, suggestiva videoverk och Rebecka Bebben Anderssons nitiska arbeten berättar om utsatthet, makt och vanmakt i Växjö konsthalls källare.

Mer information om utställningen Kroppens botten.

Vxo Zine Fest

För andra året i rad ställer VXO Zinefest ut en hel drös med zinemakare som visar sina fanzines, serier, magasin och helt andra saker. Välkommen den 26 september!

Desorienteringsförmågan

16 oktober 2020 - 9 januari 2021
Kanslibyrån ställer ut i Västra hallen! Konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington genomför bland annat aktioner, en slags vardagliga revolter mot vanan, byråkratin och föreställningarna om det rationella samhället. De gör det genom att hacka upptrampade stigar och utföra en slags kontrollerade sprängningar av sådant vi ofta inte ser men ändå lyder.

Juan-Oscar Guzman Svensson

16 oktober - 14 november
Vi ställer ut Juan-Oscar Svenssons köttiga och febriga måleri i Norra rummet. Svensson är född i Växjö och nyligen utexaminerad från Konstfack.

Cause of Death – Woman: Kvinnojouren Blända

24 november - 28 november 
Kvinnojouren Blenda visar foton i skärningspunkten mellan dokumentation, konst och samhällskritik i Norra rummet. Temat är mäns våld mot kvinnor och en del av programmet i "Ett Kronoberg fritt från våld" ett nationellt initiativ skapat av Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Landsting, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Här i Växjöregionen går veckan under initiativet Ett Kronoberg fritt från våld och är ett samarbete mellan flera aktörer här i Kronobergs län.

Kronobergs konstskola

4 december 2020 - 9 januari 2021
Elever från Kronobergs konstskola har fria händer i Norra rummet.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022