7 november: Artisttalk med Kanslibyrån

Välkommen till konstnärssamtal om vänskaplig ineffektivitet, naivt tänkande och att ge sig hän i det offentliga rummet.

En man som kryper ner i en grop.

Aktion nr. 125. Krypa ner i en grop.

Artisttalk med Kanslibyrån

Välkommen till konstnärssamtal om vänskaplig ineffektivitet, naivt tänkande och att ge sig hän i det offentliga rummet med Kanslibyråns Per-Arne Sträng och John Huntington, aktuella i utställningen Desorienteringsförmågan på Växjö konsthall.

Tid och datum

Lördag 7 november klockan 14.30, ingen anmälan och utan avgift.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, och reserverar oss för eventuella ändringar. Vi kommer reglerera antalet besökare och uppmanar alla med symptom att stanna hemma.

Om Desorienteringsförmågan

Kanslibyrån är en filantropisk aktivistgrupp, en demokratisk institution, den vanliga människans gerillagrupp. Konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington arbetar med subtila revolter mot vanan, byråkratin och föreställningarna om det rationella samhället med aktioner, talismaner och misslyckade försök att efterapa hela och rena ideal. De gör det genom att utföra försynta kontrollerade sprängningar av sådant vi ofta inte ser men ändå lyder.

Kanslibyrån placerar sig i samhällets sömsmån – den del av väven som ligger närmast men som inte syns – om vi inte skiftar blicken. Bara en centimeter från det korrekta gör sig frågan tydlig – hur långt in i det normala och likriktade sträcker sig det absurda och irrationella egentligen? Ur Kanslibyråns perspektiv är svaret: Så långt vi låter det komma. Att öva förmågan att desorientera oss och vår omgivning bland vardagens många skygglappar är kanske är den största frihet vi kan ta oss.

Utställningen pågår mellan 16 oktober och 9 januari 2021 i Västra hallen.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun
  Växjö konsthall

  Box 1222

  351 12 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2020