Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

18 september: Fanzinelabb

Välkommen in i labbet och träffa zinemakaren Miku Maria Gustavsson! Förutom den stora zinesamlingen går vi igenom olika vikmetoder, stilar och uttryck.

Bild på loggan till Vxo zine fest 2021.

Fanzinelabb 2.0

Välkommen in i labbet och träffa zinemakaren Miku Maria Gustavsson! Förutom den stora zinesamlingen går vi igenom olika vikmetoder, stilar och uttryck.

Miku berättar…. ”Kom och prova på att uttrycka dig i zines, personligt i perzines, något du gillar i fanzines, dikta i poezines eller samla ihop bilder i ett artzine. Eller varför inte göra en serie? Du bestämmer själv, det är hela grejen med zines och fanzines. Vi kommer att skapa zines genom att vika, häfta och sy ihop papper. Göra bilder med eller utan färg. Kollage av gamla tidningar. Jag kommer att leda zinelabbet med en mix av övningar och fritt skapande, med härliga exempel ur min zinesamling.”

Miku Maria Gustavsson arbetar idag som kommunikationsstrateg på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg men också som konstnär. När hon inte håller i zinesworkshops gör hon såklart sina egna zines, och inte minst samlar på dem! Miku ingår även i arrangörsgrupp till årets VXO Zine Fest.

Tid och datum

Lördag 18 september kl. 13-15, på Växjö konsthall.
Fritt inträde, och från 15 år och uppåt. Material finnes på plats, men har du en favoritpenna är du välkommen att ta med den såklart. Vi börjar vid utsatt tid.

Anmäl ditt deltagande till konsthall@vaxjo.se, begränsat med platser.

VXO Zine Fest 2021

Fanzinelabbet görs i samband med Vxo Zine Fest som arrangeras samma dag på Växjö konsthall och tredje våningen på Stadsbiblioteket, där fanzineskapare visar och säljer sina skrifter, art prints, tygkassar, knappar och andra häftiga saker. Även årets mässa görs i mindre skala anpassad efter restriktionerna. Tider för fanzinemässan- Länk till annan webbplats.

Mässan arrangeras av VXO Zine Fest, med stöd av Växjö konsthall, Det fria ordets hus, Växjö stadsbibliotek och Svensk-danska kulturfonden. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, och reserverar oss för eventuella ändringar.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022