Trummen Land Art

Trummen Land Art är Växjö kommuns satsning på konst, natur och friluftsliv runt sjön Trummen. Under en treårsperiod ska annorlunda och spännande mötesplatser etableras i området. Kommunens naturtillgångar ska tas till vara på och vara tillgängliga för rekreation, aktivitet och upplevelse.


 • Gyrokompassen (Gunilla Bandolin, 2012) är en stor gräsbeklädd jordskulptur nära strandkanten och de gamla ekarna vid Sigfridsområdet. Med sin rejäla storlek, en diameter på 25 meter, är detta verk som en del av naturen där det växer upp i cirklar. Med sina gräsbeklädda lager i olika lutning och eleganta linjeföring bidrar skulpturen till en meditativ och suggestiv miljö som skapar en attraktiv mötesplats.

 • Tippen (Gunilla Bandolin 2014), är ett storskaligt konstverk vid sjön Trummens södra strand. Det består av flera olika stora gräsklädda kullar som går att klättra upp på.

 • Vattnets röst (Leo Pettersson och Shelley Sharr, 2016) vänder och vrider sig, och genom trianglarna fångar blicken detaljer på avstånd. Byggnaden fungerar också som informationshubb med texter om Trummenområdet, vatten, sjörening och träbyggnad.

 • Tetraedern (Gunilla Bandolin och landskapsarkitekt Mikael Johansson från Liljewall Arkitekter, 2018) är en konstnärlig gestaltning i Växjö kommuns satsning på konst, natur, träning och friluftsliv runt sjön Trummen, och ligger på den nordöstra sidan av Trummen, längs med Tingsrydsvägen.

Trummen Land Art utgörs storskaliga utomhusverk med naturen och landskapet i fokus. Konstverk som ska användas, inte bara tittas på.

Projektet är ett samarbete mellan kultur- och fritidsnämnden och tekniska nämnden i Växjö kommun.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 1 november 2022