Sommarsimskola 2022

Lär dig simma i sommar. Du får lära dig simma genom lekar i vatten och olika simövningar. Simskolan kommer vara i Växjö simhall och utomhus i de olika friluftsbaden i kommunen. Barn födda 2016 deltar kostnadsfritt i simskolan.

Sommaren 2022 är det Växjö Simsällskap som ansvarar för sommarsimskolan. Du som är mellan 6-20 år (födda mellan 2002-2016) kan vara med i simskolan. Barn som är födda 2016 och folkbokförda i Växjö kommun deltar utan kostnad. Erbjudandet är en del av Växjö kommuns satsning på att öka vattenvana och simkunnighet hos barn.

Datum och tider

Simskolan kommer pågå i två olika perioder under sommaren. Varje perion omfattar 14-15 tillfällen och undervisningen är 45 minuter varje gång. Det kommer finnas flera tider varje dag från klockan 08.00 till 20.00.

Period 1 - från den 27 juni till den 13 juli

Plats: Växjö simhall. 
Kom ihåg att det inte är simskola på midsommarafton den 24 juni.

Du kan anmäla dig till period 1 från den 5 april - 9 juni. Information hur du anmäler dig finns under rubriken "Anmälan".

Period 2 - från den 25 juli till den 12 augusti

Plats: Växjö simhall och på friluftsbaden i Braås, Furuby, Ingelstad, Kalvsvik, Lammhult, Nöbbele (Sandstaden), Rottne, Sandsbro, Svenebro, Tolg, Tävelsås, Vederslöv, Åby, Åryd, Öjaby.

Du kan anmäla dig till till period 2 på Växjö simhall, från den 5 april - 28 juni.

Till våra friluftsbad kan du inte anmäla dig direkt, istället får du göra en intresseanmälan. Det måste vara minst 10 personer som anmäler sig till varje friluftsbad, annars får du ett erbjudande om att delta på en annan plats. Intresseanmälan till friluftsbad kan göras från 5 april till 30 april. Efter den 30 april kommer Växjö Simsällskap att mejla ut ett erbjudande om grupp och tid.

Information hur du anmäler dig finns under rubriken "Anmälan".

Nivåer på simskolan

Det finns olika grupper och nivåer i simskolan. För att du ska veta vilken grupp som passar dig bäst, är det viktigt att ta reda på vad du behöver kunna i de olika grupperna innan du börjar simskolan.

 • Baddaren: Inga förkunskaper
 • Bläckfisken: Du kan doppa hela huvudet, hoppa från kanten och glida med ansiktet i vattnet utan handstöd.
 • Pingvinen: Du kan flyta på rygg och rotera till mage, simma 5 meter valfritt simsätt, samt ha testat på att simma bröstsimsbentag.
 • Fisken: Du kan simma 10 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten.
 • Sälen: Du kan simma 25 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten, samt ha testat på att dyka.
 • Hajen: Du kan simma 100 meter valfritt simsätt på mage och rygg på djupt vatten och du kan dyka.
 • Utmanaren 1: Passar för barn som inte tidigare har gått i simskola och behöver träna grundläggande vattenvana och simteknik. Undervisningen är upplagd för att passa lite äldre barn (8-12 år)
 • Utmanaren 2: En grupp för ungdomar mellan 13-20 år som inte är simkunniga

Nivåerna Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen och Utmanaren har undervisning på grunt vatten.

Nivåerna Fisken, Sälen och Hajen har undervisning på djupt vatten.

Sommarsim för yngre samt redan simkunniga

Om det finns plats kommer Växjö Simsällskap även att erbjuda simskola för barn som är 4 år och 5 år. Det kommer även finnas en grupp för de barn som redan kan simma, men som vill ta märken. Från och med måndag den 25 maj klockan 09.00 går det att anmäla sig till dessa grupper.

Intresseanmälan för sommarsimskolan på friluftsbad för 4-5 åringar öppnar 13 april.

Anmälan

Från och med tisdag den 5 april klockan 09.00 kan man anmäla sig till sommarsimskolan, på Växjö Simsällskaps webbplats   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.via fliken "Bokning". Det går även bra att boka plats via telefon 0470-46650

På Växjö Simsällskaps egen sida om sommarsimskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information.
Viktigt: Det måste vara minst 10 personer som anmäler sig till varje ort, annars kan simskolan ställas in.

Bokad plats är bindande om det är färre än 30 dagar till kursstart. Betalning ska då ske även om platsen inte nyttjas.

Kostnad

Deltagaravgiften är 500 kronor. Om det är två barn från samma hushåll som deltar är avgiften 300 kronor för det andra barnet. Ingen avgift utgår för ytterligare barn i samma hushåll. Barn födda 2016 går kostnadsfritt i sommarsimskolan 2022.

Viktig datum:

 • Anmälan till simskola Period 1 är öppen från den 5 april till den 9 juni.
 • Anmälan till simskola Period 2 är öppen från den 5 april till den 28 juni.
 • Intresseanmälan för sommarsimskola på friluftsbad är öppen från den 5 april till den 30 april.
 • Anmälan till simskola för 4-5 åringar är öppen från och med måndag den 25 maj. Intresseanmälan för sommarsimskolan på friluftsbad för 4-5 åringar öppnar 13 april.

Kontaktuppgifter

E-post: kansli@vaxjosimsallskap.com
Telefon: 0470-46650
Telefontider: Måndagar och tisdagar klockan 13.00-15.00, samt torsdagar klockan 09.00-11.00. Kontakta kansliet för att stå i kö till fullbokade grupper.

För kontakt med Växjö kommun

Telefon: 0470-410 00
E-post: foreningsservice@vaxjo.se

Senast uppdaterad: 26 juli 2022