Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö är Sveriges främsta idrottskommun 2017

Växjö utses till Sveriges främsta idrottskommun 2017, av tidningen Sport & Affärer.

Idag utsågs Växjö kommun till Sveriges främsta idrottskommun 2017. Priset delas ut av tidningen Sport & Affärer, som analyserar ett tjugotal olika faktorer inom spontan-, bredd- och elitidrott, samt evenemangsgenomförande.

Motiveringen lyder

Växjö utgår i sitt utvecklingsarbete från målsättningen att Växjö ska utgöra en attraktiv internationell mötesplats. Styr idrotten genom ett brett dokument som bland annat reglerar Växjös inriktning mot folkhälsa, barn- och ungdomsidrott, jämlikhet och integration samt elitidrott. Använder idrotten för att stärka nyanländas möjligheter att etablera sig i samhället och för att skapa organiserad spontanidrott inom socioekonomiskt svaga områden. Har därför utvecklat ett stödsystem för ledarinsatser för spontanidrott. Stark och bred elitidrottskommun. En av Sveriges främsta anläggningsområden- Arenastaden- där idrott, relaterad infrastruktur, akademi och näringsliv samarbetar. Har en bra eventstrategi och genomför event på SM och landskampsnivå inom flera idrotter; handboll, multisporter, E-sport, fotboll, innebandy, gymnastik, schack och triathlon. Mycket starkt samarbete mellan idrottsrörelsen och Linnéuniversitetet. Starkt företagsklimat. Bra friluftskommun och cykelstad. Sjukpenningtalet under det nationella genomsnittet."

Det är andra gången på fyra år som Växjö kommun tilldelas utmärkelsen.

Ett stort tack till föreningar, institutioner, företag och publik, som alla har bidragit till att göra Växjö till Sveriges främsta idrottskommun!

Mer information om priset på Sport & Affärer. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 30 mars 2022