Linn Olsson och Alvin Eriksson får årets Tommy Svensson-pris

Linn Olsson och Alvin Eriksson heter de två ungdomar som i år tilldelas Tommy Svensson-priset, som uppmuntran och stöd i sina idrottskarriärer. Priset delas ut i andra periodpausen under kvällens hockeymatch mellan Växjö Lakers och Skellefteå i Vida arena.

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, andre vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna. Motiveringarna lyder:

Linn Olsson, 17 år, BTK Frej
Linn har nått stora framgångar de senaste åren med ett SM-guld i Lag i F16 och deltagande i Ungdoms-EM som två höjdpunkter. Linn är också en stor förebild för yngre tjejer i BTK Frej med sitt engagemang i föreningens nybörjargrupp.

Alvin Eriksson, 18 år, Växjö Simsällskap
Alvin är en glad och positiv kille med höga ambitioner och målsättningar. Trots detta är Alvin alltid ödmjuk inför uppgiften och lika rimligt som det är att lyckas, lika okej är det att misslyckas. Alvin sätter inte bara höga mål för sig själv, utan är en fantastisk lagkamrat som uppmuntrar övriga simmare i sin omgivning att också sätta höga mål och tro på sig själva.

Priset delas ut av Växjö kommun varje år och är på 10 000 kronor. Priset delas ut till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2021