Årets kulturnattsbild är skapad av Anders Dahlberg

Varje år skapas ett konstverk till Växjö kommuns evenemang Kulturnatten, för att lyfta fram lokalt konstnärskap och paketera Kulturnatten i en igenkänningsbar kostym. Bilden ska också representera det aktuella årets tema, som 2022 är Tillsammans. I år är det konstnären Anders Dahlberg som skapat bilden Kulturnatten 2022.

– Jag tror att vi behöver varandra mer än någonsin så här under pandemin och kulturen kan vara en tröst i tuffare tider, säger Anders Dahlberg om att jobba med temat Tillsammans.

Under kulturnatten kan Anders Dahlbergs bild och flera andra av hans verk ses på Växjö konsthall. I sitt verk skildrar Anders bekanta inslag från Växjö stad.

– Jag ville hitta saker som representerar Växjö för mig och fastnade för stadens offentliga konstverk. Jag valde ut bland andra Pissed Elin och Legend i glas. Det sitter också en berguv i ett träd där jag bor, då jag har suttit uppe på kvällarna och arbetat med bilden har dess hoande hållit mig sällskap, så den fick också vara med i kollaget, säger Anders Dahlberg som också fångar kulturnattens vimmel med detaljbilder av instrument och dansande människor.

Kulturnattsarrangörer som vill finnas med i kulturnattsprogrammet ska anmäla sina evenemang senast den 30 november. Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2021