Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vem ska få 2023 års kulturpris och stipendier inom kultur och idrott?

Nu är det hög tid att föreslå mottagare till årets kulturpris och ansöka om stipendier inom kultur och idrott. Det finns tusenlappar att söka – lämna in din ansökan och ditt förslag senast 1 mars.

Vet du precis vem som borde få Växjö kommuns kulturpris? Har dina barn en fantastisk föreningsledare som verkligen borde uppmärksammas? Är du en talang inom dans, musik eller teater och vill utveckla dig inom detta?

  • Växjö kommuns kulturpris är en belöning för särskilt värdefulla insatser inom kulturområdet. Priset kan delas ut till fysiska personer, ideella föreningar och andra juridiska personer, men även nätverk. Du kan föreslå mottagare men inte nominera dig själv.
  • Växjö kommuns kulturstipendium söker du för egen räkning och delas ut för att belöna insatser på det kulturella området.
  • Stipendium till föreningsledare delas ut för att uppmuntra och stimulera ideellt arbetande föreningsledare som är engagerad i ungdomsverksamhet. Du kan söka själv eller föreslå mottagare.

Kanske har du någon i din förening som gör en massa "i det tysta" och som sällan får stå i rampljuset. Någon som drar ett tungt lass administrativt till exempel. Glöm inte dessa när du nominerar någon från en förening som ligger dig extra varmt om hjärtat.

Läs mer, föreslå och ansök senast 1 mars

Senast uppdaterad: 3 februari 2023