Nytt och renoverat när Lammhultsbadet öppnar för säsongen

På lördag, 15 juni, öppnar Lammhultsbadet upp för säsongen. Badgästerna välkomnas bland annat av ny sviktbräda och nytt hopptorn.

Under våren har Växjö kommun underhållit och renoverat den kommunala badanläggningen i Lammhult. Det innefattar att man har tagit bort och tillfört en ny sviktbräda på en meter och ett nytt hopptorn på tre meter samt renoverat startpallar, omklädningsrum och bastu.

Även ledningar i marken på anläggningen som är nödvändiga för bassängernas funktion är utbytta och teknikrummet för bassängernas rening är uppdaterat.

- Vid fint väder tar badet emot upp till 1000 badgäster per vecka. Då vill vi kunna erbjuda en anläggning som är trivsam, säker och hållbar. Därför är det extra roligt att vi nu är i hamn med vårens arbeten och kan öppna upp som planerat, säger Jessica Råhlin, fritidschef.

- Lammhultsbadet är en viktig mötesplats för alla som bor i Lammhult men är också ett attraktivt utflyktsmål för människor som kommer från andra håll, säger Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Efter badsäsongen fortsätter renoveringen då bassängernas väggar och golv kommer att få ett nytt ytskikt.

- Badet är en plats för barn, unga och vuxna att mötas på, liksom en plats att busa, leka och lära sig simma. Det ska vi fortsätta värna om, säger Frida Sandstedt (V), 1:a vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- I Växjö ska man kunna bo, leva och verka i hela kommunen. Vi ska även erbjuda möjligheter till en meningsfull fritid för alla, vilket Lammhultsbadet bidrar till, säger Isak Folcker (MP), ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Senast uppdaterad: 14 juni 2024