Familjehuset har en trädgård som är i typisk 50-tals stil. Där finns en odling som är till för alla som bor eller vistas i området och alla har möjlighet att skörda av grönsakerna.

Det är en mötesplats som bjuder in till gemenskap eller en oas att sitta ner i ensamhet för att koppla av eller varva ner. Här kan människor träffas, inspireras och skörda tillsammans och intresset för ekologisk odling kan spridas.

Stadsodlingen är också till för de familjer som besöker Familjehuset. En del samtal sker i trädgården och barn och föräldrar kan engagera sig i odling och följa naturens gång på nära håll.

Trädgården är i stort sett intakt sedan 50-talet men de senaste åren har den restaurerats och förnyats på olika sätt. Bland annat har ett familjeäppelträd planterats. På baksidan som vetter mot en park med gamla höga lönnar och lindar växer bärbuskar, paradisäpple och gammaldags buskrosor.

På en höjd i parken ligger en galgbacke från sent 1700-tal. Platsen är kulturminnesmärkt. Området kallas för Lyckans höjd och ligger på Gamla Norr i Växjö.