Matdistribution

Du som bor hemma och har svårt att laga din egen mat, kan få färdiglagade måltider levererade direkt hem till dig.

Matdistribution är en färdiglagad måltid som levereras hem till dig. Den består av ett middagsmål och en dessert. Du har också möjlighet att få kvällsmat. Den levereras samtidigt med middagsmålet.

Så går det till

Du får en matsedel och kan välja mellan fem olika rätter. Behöver du specialkost finns det möjlighet att få det. Maten lagas, kyls och packas i kommunens tillagningskök i Växjö. Den levereras sedan hem till dig under förmiddagen. Maten ställs utanför din dörr och du får själv hämta in den.

Eftersom maten levereras kyld måste den värmas. Behöver du hjälp med att värma maten är det viktigt att du berättar det redan när du ansöker om matdistribution.

Avgifter

Du betalar en avgift för att få din mat hemlevererad (en distributionsavgift). Utöver detta betalar du för varje måltid. Avgiften faktureras månadsvis i efterskott.

För att vi ska kunna räkna ut hur mycket du ska betala i avgift, får du lämna in inkomstuppgifter på en särskild blankett. Blanketten får du av handläggaren. Du får ett beslut som talar om vad din avgift blir. Beslutet kan överklagas.

Omsorgsförvaltningens avgiftshandläggare kan lämna information om avgifter och hur du fyller i blanketten. De nås via Växjö kommuns kontaktcenter, telefon 0470-410 00.

Ansökan

Du ansöker om matdistribution via vår e-tjänst eller genom att skriva ut ansökningsblanketten och skicka in.

Ansök om särskilt boende, hemtjänst, matdistribution, trygghetslarm med mera

Ansök om särskilt boende, hemtjänst, matdistribution, trygghetslarm med mera

Senast uppdaterad: 3 juli 2023