Lammengatan i Lammhult

Lammengatan ligger i anslutning till en fin natur och med närhet och utsikt över sjön Lammen.

Vårt mål är att du ska känna dig trygg med ditt boende. Genom erfaren och kompetent personal präglas vårt arbete av god omvårdnad, gott bemötande, respekt och delaktighet. Vi lyssnar på dina önskemål och försöker hitta lösningar för just dig.

Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål

I vårt arbete utgår vi ifrån dina förutsättningar, behov och önskemål. Ändras dina behov förändrar vi också den hjälp du får. Du får en kontaktman som har ett ansvar för att se till att den hjälp du får fungerar på ett bra sätt. Tillsammans med kontaktmannen skriver du en genomförandeplan. I den framgår vilken hjälp du får och hur du vill att den ges. Personalkontinuitet är viktig.

Aktiviteter och träffpunkt

Vi erbjuder ett varierat och inspirerande utbud av upplevelser och aktiviteter. Vi anordnar aktiviteter efter önskemål för att stimulera alla sinnen, bevara kroppens rörelseförmåga och för att ha trevligt tillsammans. Exempel på aktiviteter är sittande gymnastik, cykelturer med parcykel, fiske, golf inomhus, cafékvällar, olika fester efter årstiderna eller att njuta av livet utomhus med en god fika. Vi som personal försöker hitta vägar som passar just dig.
Vi har ett samarbete med närliggande förskola och gör olika aktiviteter tillsammans med barnen. I våra lokaler finns det också möjlighet att delta i gudstjänster i Svenska kyrkans eller frikyrkornas regi.

Hälso- och sjukvård

Vi arbetar mot målet att samtlig personal ska vara utbildade undersköterskor. För dig som beviljas hemsjukvård finns sjuksköterskor på plats under dagtid. På kvällar och nätter finns det tillgång till sjuksköterskor från kommunens kvälls- och nattpatrull. Vi har också ett nära samarbete med kommunens arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Vid behov gör läkare hembesök. Vi kan också hjälpa dig med dina läkemedel.

Boende

På Lammengatan finns det 41 lägenheter i ett plan. Lägenheternas storlek är mellan 33 och 44 kvadratmeter. Samtliga lägenheter består av ett till två rum med pentry och handikappanpassat badrum med tvättmaskin och torktumlare. I lägenheten finns en höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du efter eget tycke och smak.
I nära anslutning till din lägenhet finns gemensamma lokaler för måltider och aktiviteter samt uteplats.
I samma byggnad finns vårdcentral och Folktandvården.

Hjälp och stöd

Personalen finns på plats dygnet runt. Hemtjänstinsatserna ges efter behovsbedömning och i samråd med dig, eventuellt dina närstående och berörd personal. Uppföljning av hur din hjälp fungerar görs kontinuerligt efter behov. Du erbjuds kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett ansvar för att din hjälp fungerar på ett bra sätt. Du och din kontaktman gör en genomförandeplan som beskriver vilken hjälp du får och hur den ska utföras.

Måltider

På Lammengatan finns det ett tillagningskök och en restaurang på bottenplan och det är därifrån måltiderna serveras på våra avdelningar. Det finns möjlighet för anhöriga att köpa lunch i restaurangen.
Måltiden är en viktig del i vardagen. Till middag och kvällsmat väljer du alltid mellan två olika rätter. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet. Vi erbjuder även mellanmål och något att äta under sen kväll, nattetid och eller tidigt morgonmål. Är du i behov av någon form av specialkost så ordnar vi naturligtvis det.

Välj särskilt boende

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2019
Stöd och omsorg