Seniorlots

Växjö kommuns seniorlots är ett stöd för äldre att hitta rätt i samhället, både inom kommunens verksamheter och bland andra aktörer. Seniorlotsen vänder sig till dig som är 65 år eller äldre och bor kvar i det egna hemmet.

Seniorlotsen kan användas av personer över 65 år som bor i Växjö kommun och/eller anhöriga som behöver vägledning i tjänster eller aktiviteter som kan underlätta vardagen och skapa större trygghet. Målet är att göra det lättare att hitta rätt i samhället och lotsa rätt när man inte vet vart man ska vända sig. Till exempel kan seniorlotsen förmedla information om och kontakter till:

  • Träffpunkter och aktiviteter för seniorer i kommunen som främjar hälsa och social gemenskap.
  • Föreningar som erbjuder utbildningar i att hantera en smartphone, surfplatta eller dator.
  • Företag som kan hjälpa till med hushållsnära tjänster såsom exempelvis städhjälp, tvätt, gräsklippning och snöskottning.
  • Företag som kan hjälpa till med it-support i hemmet, som till exempel hjälp med dator smartphone, surfplatta och tv.
  • Hur man gör om man vill engagera sig som volontär, till exempel rastfadder eller hjälpa till med läxhjälp.
  • Information om och vägledning i boendefrågor för äldre såsom seniorlägenheter och trygghetsboende.

Mötesplatser för seniorer

Det finns många olika mötesplatser i Växjö kommun, men de har en sak gemensamt: det sociala är i fokus.

Seniorguiden

I Seniorguiden , 305 kB, öppnas i nytt fönster. hittar du information om tjänster och aktiviteter från både kommunala och privata utförare.

Kontakta seniorlots

Seniorlots är knuten till kommunens kontaktcenter och nås via telefon, 0470-410 00 eller via e-post, info@vaxjo.se. Den som vill träffa seniorlots gör det lättast genom att boka en tid. Seniorlotsarna finns i kommunhuset på Norra Järnvägsgatan 7 i Växjö. De kommer också att besöka andra platser i Växjö kommun, för att vara tillgänglig för alla.

Senast uppdaterad: 16 juli 2024