Alkohol, droger och spel om pengar
Vill du fråga om råd för att du är orolig för egen del eller för någon i din närhet som har problem med missbruk av alkohol, droger eller spel om pengar?
Du är välkommen att ringa eller mejla oss och ställa dina frågor. Du kan vara helt anonym.
Rådgivande samtal
Om du, eller någon du känner har problem, kan du få rådgivning genom samtal. Du behöver inget beslut från socialtjänsten utan kan själv boka en tid för samtal.
Samtalen är till för dig som är över 18 år har ett skadligt bruk av alkohol, narkotika, doping eller spel om pengar. Vi erbjuder också rådgivande samtal för anhöriga.
Samtalen handlar om skadligt bruk av alkohol, narkotika, doping, spel om pengar eller anhörigproblematik ur ett generellt perspektiv.
Kontakta oss på telefon 0470-73 46 09.
Samtalen är kostnadsfria och genomförs utan dokumentation. Du kan vara anonym.
Vi erbjuder upp till fem samtal under en period på tre månader och det kan antingen ske i våra lokaler eller digitalt. Om du behöver mer stöd efter dessa samtal hjälper vi dig med ytterligare kontakt i din hemkommun.
Om problemen gäller personer under 18 år hänvisar vi till barn och familj inom respektive kommun. Det gäller även anhörigstöd till föräldrar med minderåriga barn.
Anmäla eller ansöka om hjälp
Vill du göra en anmälan eller ansöka om hjälp, för dig eller någon annan, kontaktar du också oss. En anmälan om missbruk kan göras skriftligt eller muntligt. Kommunen har en skyldighet att följa upp de anmälningar som kommer in till oss.
Vad händer när du kontaktar oss?
Bestämmer du dig för att du vill ha vår hjälp får du träffa någon av våra socialsekreterare och får då information om vilket stöd och vilken hjälp vi kan erbjuda.
Om du önskar fortsatt kontakt gör vi tillsammans en noggrann utredning för att ta reda på vilket stöd som passar dig bäst. Det måste alltid tas ett formellt beslut innan stödet blir godkänt.
Vi arbetar tillsammans med dig och dina närmaste för att finna lösningar på de problem som uppstått. I första hand erbjuder vi stöd- och hjälpinsatser i öppen vård.
Är du missnöjd med beslutet kan du i de flesta fall överklaga. Kontakta oss så berättar vi hur du överklagar. Vi hjälper dig om du har svårt att göra det själv.
Vårt stöd kostar dig ingenting och vi har tystnadsplikt.
Stöd till anhörig till person som missbrukar
Om du är anhörig till en person som missbrukar kan du få stöd.
Orosanmälan om en vuxen person far illa
Om du känner oro för någon eller har en misstanke om att en vuxen person som är över 20 år far illa kan du anmäla det till kommunen. Detta kallas att göra en orosanmälan.
Relaterade länkar
Kontakter
-
Stöd och hjälp
Besöksadress
Obokade besök: Växjö kommuns kontaktcenter, Norra Järnvägsgatan 7, Växjö
Bokade besök: Sandgärdsgatan 26 C, Växjö
Övrigt
Kontaktcenter: Måndag-fredag, klockan 07.30-16.30
Sandgärdsgatan: Måndag-torsdag klockan 09.00-12.00 och 12.45-16.30, fredag klockan 09.00-12.00 och 12.45-16.00