Glimten - gruppverksamhet för barn och unga

En anhörigs våld och missbruk påverkar dig och hela familjen. Det är ofta en familjehemlighet som man inte pratar om. Det är aldrig ditt fel! Du är inte ensam!

OBS!
Under hösten 2024 pausar vi Glimten och startar ingen gruppverksamhet för barn och ungdomar.

Har du någon i din familj som missbrukar eller har missbrukat alkohol/droger/mediciner eller är våldet en del av din vardag? Då finns GLIMTEN för dig. GLIMTEN är en grupp verksamhet för barn och ungdomar mellan 6-17 år där man har möjlighet att träffa andra liknande situationer. Här får du möjlighet att dela hemligheten med andra barn samt ta del av deras erfarenheter och upplevelser.

Känslor är viktigt och vi går i gruppen igenom dom och du får hjälp att sätta ord på och sortera dina känslor. Som barn/ungdom i en familj där missbruk och våld förekommer trycker man ofta undan känslor eller så kanske de kommer ut på ett mindre bra sätt för dig.

Du ges också kunskap och förståelse om vad våld, missbruk och beroende är och hur det påverkar den personen som har problem, men också hur det påverkar dig och hela familjen.

I GLIMTEN träffas man en gång i veckan vid 9 tillfällen tillsammans med två gruppledare. Varje träff har olika teman. Det är kostnadsfritt och vi har tystnadsplikt.

Vi har möjlighet att ha grupper i både Ljungby och Växjö! Så bor du i Ljungby, Älmhult och Markaryd träffas vi i Ljungby.

Bor du Alvesta, Uppvidinge, Lessebo, Tingsryd och Växjö ses vi i Växjö.

Är du eller någon närstående intresserad av att gå i Glimten grupp eller vill du veta mer? Ring 0470-79 60 47 eller mejla oss på familjefrid@vaxjo.se

Kontakter

Senast uppdaterad: 11 juli 2024