Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Personer inom LSS visar känslorna för Corona genom konstutställning

Tiden med Corona är namnet på en utställning på Växjö konserthus som har skapats av personer inom daglig verksamhet. Utställningen ska visa känslorna som personer inom daglig verksamhet upplevt under Coronapandemin när vardagen inte har varit som vanligt.

Utställningen upplyser genom konstverk, färg och form hur ledsamt och ensamt det har varit att inte ha sitt jobb att gå till och inte kunna träffa kollegor och kamrater som vanligt. Konstnärerna vill också illustrera hopp och förväntan över att äntligen få gå tillbaka till sin vardag efter pandemin.

- Vi är glada att äntligen kunna presentera utställningen Tiden med Corona och visa allmänheten alla känslor som har uppdagats hos personer inom den dagliga verksamheten under pandemin. Personerna som har skapat utställningen uttrycker dessa genom färg och form i vacker konst, säger Carola Dahlqvist, omsorgschef för omsorg funktionsnedsättning i Växjö kommun.

Den 28 och 29 oktober är allmänheten välkomna att uppleva utställningen Tiden med Corona på Växjö konserthus. Under utställningsdagarna kommer ordförande i omsorgsnämnden, Ulf Hedin (M), hålla tal och kören Ensemble Cor uppträder båda dagarna. Från 1 november till 16 november flyttas utställningen till Växjö Stadsbibliotek.

- Våra stolta konstnärer har jobbat hårt med att skapa den här utställningen och ser fram emot att välkomna och visa allmänheten sin konst, säger Carola Dahlqvist.

Konstverk från utställningen. Orange bakgrund med texten "coronaskiten" i versaler i blått, grönt och rött, tillsammans med ett tecknat coronavirus.

Ett av konstverken som visas på utställningen, Foto: Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 27 oktober 2021