Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Fest i folkparken när äldre bjuds på festival

På onsdag eftermiddag samlas närmare 140 omsorgstagare från Växjö kommuns alla särskilda boenden i Gemla Folkpark för att gå på festival.

På scen står John Martin Bengtsson och Christoffer Escoz och det bjuds även på lottdragning, chokladhjul och pilkastning. Allt på festivalen är kostnadsfritt och alla omsorgstagare bjuds även på bussresan dit och hem igen.

- Den här eftermiddagen har våra omsorgstagare sett fram emot hela sommaren och det ska bli fantastiskt att kunna bjuda upp till fest i en folkpark. Jag hoppas att festivalen både väcker gamla minnen till liv och skapar nya bland våra omsorgstagare, säger Mathilda Eriksson, omsorgschef för särskilt boende i Växjö kommun.

Festivalen finansieras med hjälp av statsbidrag från regeringens äldresatsning och genomförs i samverkan med ABF, Röda Korset och Öja Gemla PRO. Föreningarna ordnar bland annat med aktiviteterna i folkparken och transporterar rullstolar och andra hjälpmedel. På plats i folkparken finns också cirka 70 medarbetare som stöttar omsorgstagarna.

- Redan 2018 initierade omsorgsnämnden den här satsningen och det är fantastiskt att se att vi återigen kan kroka arm med ideella initiativ och ordna en härlig dag för våra äldre, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

- Äldre har de senaste åren levt i högre grad av isolering än vanligt, vilket många beskrivit som mycket påfrestande. Denna dag är en viktig satsning för att bryta vardagens lunk, att se fram emot att mötas och uppleva gemenskap och fest, säger Anna Zelvin (KD), andre vice ordförande i omsorgsnämnden.

Om artisterna

Cristoffer Escoz har varit aktiv som artist sedan 2004 och uppträder både med covers och egenskrivna låtar. Han står på scen klockan 12.30.

John Martin Bengtsson är musikalartisten som 2019 tilldelades Växjö kommuns kulturpris för sina insatser för kulturen. Förutom flera ledande roller i stora musikaler både i Sverige och utomlands har han även turnerat världen runt som sångare. John Martin Bengtsson står på scen från klockan 14.00.

Senast uppdaterad: 30 augusti 2022