Lammhult

Här berättar vår Lammhults ambassadör Per-Olof om hur det är att bo och leva i Lammhult.

Lammhult centrum med möbelaffär i bakgrunden.

Vad är det bästa med Lammhult?

Det är en tätort som har nästan allt och som ligger fyra mil norr om Växjö. Här finns affär, apotek, begravningsbyrå, blomsteraffär, bank, vårdcentral, värdshus, järnhandel, bensinstation och lite till. Här klarar du dig hela livet!

Varför valde du att bosätta dig just här?

Jag har flyttat runt på några ställen men började jobba här 1992 på Handelsbanken. Jag flyttade hit 1996 då jag träffade kärleken och har blivit kvar här. Jag trivs väldigt bra i Lammhult. Det är mer gemenskap på mindre orter än i en storstad. Man hälsar och man vet vilka alla är. Det är också viktigt att man har något att göra som pensionär och det har jag!

Vad är det som gör att Lammhult som sticker ut från mängden?

Vi är kända för våra möbler. Vi har tre stora möbelaffärer: Svenssons, Nilssons och Norrgavel. Vi har ett börsnoterat bolag: Lammhults Design Group där bland annat Lammhults möbel och Abstracta ingår. Huvudkontoret ligger här i Lammhult och det sticker ju också ut.

Utomhusbadet i Lammhult med hopptorn.

Är det något du känner att du saknar här?

Nej, vi har något för alla. Vi har fotbollsklubben IFK Lammhult som tar hand om våra ungdomar. När det gäller integrationen ligger IFK Lammhult i framkant där man integrerar svenska barn med utländska barn i aktiviteter som skapar gemenskap. Sedan har vi mycket arbetstillfällen. Företagen behöver
mer arbetskraft men då är det viktigt att det finns bostäder. Vidingehem håller på att planera för nya lägenheter här vilket är väldigt bra. 8 till 12 lägenheter inom den närmsta framtiden vilket vi behöver för att kunna tillgodose alla som vill flytta hit.

Beskriv Lammhult med 3 ord:

Det natursköna läget. Miljön. Här kan allas behov tillgodoses.

Flera båtar som ligger vid en brygga vid en sjö i Lammhult.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2017
Trafik och stadsplanering