Växjös vardagsrum och station har öppnat

Idag öppnade Växjös vardagsrum och station för besökare. Växjös stations- och kommunhus är en mötesplats för resenärer, invånare och besökare. Den nya stationen har väntsal, butiker och restauranger.

Idag invigde Jernhusen i samarbete med Växjö kommun Växjö stations- och kommunhus. I byggnaden finns även Växjös vardagsrum som är en allmän mötesplats och social knutpunkt för invånare och besökare.

- Det här är inte vilket rum som helst, detta är vårt nya vardagsrum och hjärtat av Växjö. Vi skapar nu tillsammans en mötesplats för alla – unga som gamla, besökare och resande till och från skola, jobb och nöje. En trygg och säker plats full av möjligheter, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande Växjö kommun.

Sedan 2006 har antalet resor med kollektivtrafiken i Kronoberg ökat med 79 procent och under 2019 genomfördes det 10,6 miljoner resor med tåg eller buss.

- Vi vill att fler väljer järnvägen för resor och godstransporter. En integrerad station och kommunhus betyder att vi kommer kunna erbjuda ett bredare serviceutbud till resenärer och besökare säger Kerstin Gillsbro vd på Jernhusen och fortsätter, det skapar i sin tur ett större flöde av människor till platsen och en trygg miljö för alla besökare vilket förhoppningsvis får fler att upptäcka möjligheten med det kollektiva resandet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 september 2021